0
Breedband

KPN verkoopt iBasis aan Tofane Global

woensdag 7 maart 2018 | 17:49 CET | Nieuws

KPN gaat zijn Amerikaanse dochteronderneming iBasis Inc. verkopen aan Tofane Global, een in Parijs gevestigde speler op het gebied van telecommunicatie en digitalisering, gespecialiseerd in het leveren van internationale carrierdiensten. De verkoop is in lijn met de 'Vereenvoudigen, Groeien, Innoveren' strategie van KPN in Nederland. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. 

iBasis is leverancier van spraakdiensten en biedt een scala aan spraak- en mobiele datadiensten voor vaste- en mobiele providers. Het bedrijf boekte in 2017 een omzet van 705 miljoen euro en een EBITDA van 24 miljoen euro. 

Er zal advies aan de ondernemingsraad en toestemming aan toezichthouders worden gevraagd. iBasis zal zijn spraak- en datadiensten aan KPN blijven leveren. 

KPN sinds 2009 eigenaar iBasis

KPN nam iBasis na een langdurige biedingsstrijd over nadat het bestuur van iBasis akkoord had gegeven op het verhoogde KPN-aanbod van drie dollar per aandeel. KPN betaalde met het bod omgerekend 93,3 mljoen dollar (62,3 miljoen euro) voor het belang van 44 procent. KPN bezat al 56 procent van de aandelen in iBasis. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe