0
Mobiel

Huawei toont 5G-producten voor C-band spectrum op MWC

vrijdag 2 maart 2018 | 10:26 CET | Nieuws

Huawei meldt dat zijn C-band portfolio voor het radionetwerk af heeft. De C-band, het spectrum tussen 3,4 en 3,8 GHz, is binnen de EU aangewezen als de belangrijkste band voor 5G. Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei macro base station antennes gelanceerd voor C-band, met 3D-MIMO en nieuwe baseband units voor centrale of gedistribueerde netwerken. 

De M-MIMO Active Antenna Units (AAU) beschikken over 3D-MIMO. Door beamforming toe te passen, kan het signaal zowel horizontaal als verticaal worden gericht om gebruikers te volgen of capaciteit selectief te richten. De verticale beamforming is vooral bedoeld voor hoge gebouwen. 

De M-MIMO Active Antenna Units (AAU) zijn er in versies met 64T64R antenneconfiguratie en in een kleinere, 32T32R (32 Transmitting, 32 Receiving) antenne. Huawei en de Koreaanse operator KT zijn begonnen aan een project om de hoofdstad Seoul te voorzien van aaneengesloten dekking. 

Huawei ontwikkelt voor 3,5 GHz spectrum ook kleinere versies, EasyBlink, voor outdoor plaatsing. De LampSite versie is voor indoor toepassingen. Deze units zijn compact genoeg dat ze DAS (distributed antenna systems) zouden kunnen vervangen.

Baseband units: C-RAN of D-RAN

5G NR (New Radio) zal in veel landen het eerst worden toegepast in de 3,5 GHz-band, in non-stand alone (NSA) scenario’s. De user plane kan dan wel over 5G, maar voor de control plane is 4G noodzakelijk. De baseband units zijn in staat om 2G, 3G 4G of 5G te leveren. 

Voor iedere mobiele netwerkoperator is het nu de vraag hoe ze hun netwerk gaan inrichten en waar de apparatuur komt te staan. Huawei ontwikkelt C-RAN (Centralized RAN) en D-RAN (Distributed RAN) baseband units. De grootste CU (Centralized Unit) van dit moment is de CBU5900. De 8RU uitvoering kan dertig macrosites tegelijk aansturen, met negentig sectoren.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe