0
Mobiel

Ikea vergroot smart home-assortiment met verlichting

woensdag 24 mei 2017 | 14:44 CET | Nieuws
Ikea gaat verlichtingsproducten verkopen die compatible zijn met Amazon Alexa, Google Assistant en de Apple HomeKit applicaties. Het Zweede concern geeft aan dat de producten vanaf de zomer in de winkels komen te liggen. IKEA Smart Lighting is een plug and play systeem, waardoor het niet langer nodig is om bedrading aan te leggen.

De Trådfri smart home router en apps krijgen een update. Op basis van afstandsbediening of de Trådfri app is het mogelijk om lampen te dimmen, in drie stappen te switchen van warm naar koud licht of de verlichting aan te passen aan verschillende stemmingen. Met de nieuwe producten kunnen gebruikers via Amazon Alexa of Google Assistant op basis van spraakbesturing de verlichting aanpassen. Ook kan de verlichting worden gelinkt aan andere smart home producten zoals thermostaten, sloten, sensoren, gordijnen, enz. 

Ikea stapte in 2015 in de smart home markt toen het voor het eerste draadloze opladers voor mobiele telefoons verkocht en in andere producten integreerde. Het bedrijf ziet veel potentieel in deze markt. Het geeft aan dat het meer producten in ontwikkeling heeft en dat het de connected producten wil laten samenwerken met apparaten van andere merken.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe