0
Breedband

Ikea werkt met Sonos aan nieuw smart home hoofdstuk

woensdag 6 december 2017 | 16:08 CET | Nieuws
Ikea zet een volgende stap in zijn smart home aanbod door een samenwerking aan te gaan met Sonos. Samen onderzoeken de twee partijen hoe geluid kan bijdragen aan het leven thuis. Op basis hiervan ontwikkelen ze slimme producten die een ‘geweldige geluidsbeleving’ op een bijzondere wijze integreren met woninginrichting. Ikea en Sonos streven er naar het voor meer mensen mogelijk te maken om waar dan ook in huis de juiste sfeer te creëren met geluid en design.

De eerste producten op basis van deze samenwerking zullen in de loop van 2019 gereed zijn. 

De samenwerking tussen Ikea en Sonos is een onderdeel van IKEA Home Smart. Deze oplossingen voor het ‘slimme huis’ begonnen met de lancering van draadloze oplaadstations voor mobiele telefoons in 2015, gevolgd door slimme verlichting die in 2016 werd gelanceerd. De verkenning van slimme geluidsoplossingen is de derde stap voor IKEA Home Smart.

Verlichting

Met betrekking tot de slimme verlichting gaf Ikea al aan nieuwe producten te ontwikkelen. "Het assortiment slimme verlichting wordt zeker nog uitgebreid met nieuwe producten. Zoals bekend starten we vanaf oktober officieel met de verkoop van nieuwe slimme kleurenverlichting. Wordt er bijvoorbeeld een kaarslamp toegevoegd aan het assortiment en zullen er komend jaar ook nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van geïntegreerde verlichting voor bijvoorbeeld de PAX kasten en keukens", zei woordvoerster Sabine Kaars Sijpesteijn in september tegen Telecompaper.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe