0
Breedband

Jongeren kijken drie kwartier per dag naar on-demand video

woensdag 7 februari 2018 | 07:43 CET | Nieuws

Het aantal minuten per dag dat er gemiddeld wordt gekeken naar series, films en documentaires van video-on-demand (VOD) diensten zoals Netflix en Videoland, is in de afgelopen twee jaar ongeveer verdubbeld. Werd er eind 2015 nog 15 minuten per dag besteed aan deze vorm van content kijken, in het vierde kwartaal van 2017 ligt dat op 27 minuten per dag. 

Vooral tieners en twintigers zijn de afgelopen kwartalen meer on demand gaan kijken. Zij kijken inmiddels ruim drie kwartier per dag op deze wijze video. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper in het rapport Video behaviour of Dutch consumers 2017 Q4. Twintigers besteden nog maar 56 procent van hun kijktijd via een televisie, de overige 44 procent kijken zij videocontent via een desktop, laptop, tablet of smartphone. Tieners kijken al minder dan de helft van de totale video-kijktijd naar een tv-scherm. 

Amazon Prime Video populair onder twintigers

Amazon Prime Video, vooralsnog een kleine speler in Nederland, mag zich verheugen in veel potentiële interesse van met name twintigers. Van de groep 20-29 jarigen heeft 5 procent de intentie om een abonnement te nemen op deze dienst.

Uit het Video behaviour of Dutch consumers 2017 Q4 rapport van Telecompaper blijkt dat Videoland in het laatste kwartaal van 2017 haar klantenbestand heeft zien verdubbelen en Netflix marktleider is op de VoD-markt

Meer informatie over de ontwikkelingen op de Nederlandse VoD-markt is verzameld in het achtergrondartikel: Videoland verdubbelt klantenbestand, Netflix blijft veruit marktleider op VoD-markt.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe