0
Video

TV-uitzending voor het eerst vaker teruggekeken dan lineair bekeken

woensdag 24 januari 2018 | 16:05 CET | Nieuws

De eerste aflevering van de Nederlandse komedieserie 'De Luizenmoeder' op NPO 3 is vaker achteraf teruggekeken dan dat de uitzending 'live' werd bekeken. Voor het eerst sinds dat er statistieken worden bijgehouden over zowel het lineaire kijkgedrag als het on-demand kijkgedrag, is een tv-uitzending nu vaker on-demand teruggekeken dan het aantal kijkers dat de oorspronkelijke uitzending heeft getrokken.

De eerste aflevering van De Luizenmoeder werd door 750.000 Nederlanders bekeken. Na de uitzending werd de aflevering door nog eens 844.000 Nederlanders teruggekeken. "Dat zoveel meer mensen de aflevering online terugkijken, dan dat ze die via de televisie zien, is ongekend", zegt NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler tegenover de NOS. De tweede aflevering van De Luizenmoeder trok afgelopen zondag 1,4 miljoen kijkers, komende week komen daar de cijfers van Nederlanders die de uitzending achteraf on-demand of uitgesteld kijken nog bij. 

Media-aandacht

Het hoge aantal Nederlanders dat de eerste aflevering van De Luizenmoeder heeft teruggekeken is ook veroorzaakt door media aandacht en mond-op-mond reclame. De Wereld Draait Door besteedde vorige week aandacht aan de eerste aflevering van de komedieserie, waarna veel Nederlanders de moeite namen om de eerste aflevering van de serie terug te kijken. 

Hoewel lineair TV kijken nog steeds niet uit de gratie is, is het kijkpatroon van Nederlanders wel sterk aan het veranderen. Met de opkomst van diensten als Uitzending Gemist, on-demand TV en streaming videodiensten zoals Netflix, Videoland en Pathé Thuis, wordt een steeds groter percentage van de kijktijd besteedt aan streaming- en on demand diensten. Het terugkijken van tv-uitzendingen valt hier ook onder. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe