0
Video

Tv-kijker kan prijsverhoging verwachten

dinsdag 28 november 2017 | 11:04 CET | Nieuws

Er dreigt een nieuwe bezuinigingsronde voor de publieke omroep. Het resultaat hiervan kan leiden tot hogere abonnementstarieven voor huishoudens. Door sneller dan verwachte terugloop van advertentie-inkomsten zijn voor minister Slob van Media aanleiding om de NPO te waarschuwen. De omroepen zullen zelf het dreigend tekort van 60 miljoen euro moeten opvangen, zo luidt zijn boodschap.

NPO-directeur Shula Rijxman laat in een reactie aan de Telegraaf weten een oplossing te zoeken in een verhoging van de tarieven voor doorgifte door tv-aanbieders als Ziggo en KPN. Deze zullen de verhoging op hun beurt doorberekenen aan hun abonnees, concludeert de krant. 

Bezuinigingen binnen de omroep zijn volgens Rijxman geen optie. De afgelopen jaren zijn er meerdere bezuinigingsrondes geweest.

Investeren in online en on demand

Eind augustus, bij het begin van het televisieseizoen, gaf Rijxman aan te gaan investeren in het on demand en online aanbod. In juni is NPO Start gelanceerd, het voormalige Uitzending Gemist, met wekelijks miljoenen bezoekers.  

Ook werd bekend dat de Ster een nieuwe vorm van adverteren had ontwikkeld. Het advertentiebedrijf biedt sindsdien de verkoop aan van realtime pre-rolls in de connected tv (CTV)-omgeving van NPO Start. Om dit mogelijk te maken heeft Ster haar samenwerking met video ad serving platform SpotX verder uitgebreid.

Nederlanders overwegen wegdoen tv-abonnement

Gedurende de afgelopen twee jaar is het aantal Nederlandse huishoudens zonder een TV-aansluiting geleidelijk toegenomen: van twee naar ruim drie procent. Het blijken vooral de 20- tot 40-jarigen die geen TV-abonnement (meer) hebben, zo blijkt uit het vijfde onderdeel van het rapport Video behaviour of Dutch consumers 2017 Q2tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe