0
Algemeen

Kabelnoord wil verglazen buiten eigen marktgebied

vrijdag 9 juni 2017 | 09:40 CET | Nieuws
De regionale ISP Kabelnoord heeft in 2016 het aantal klanten met twee procent zien groeien. Het aantal aansluitingen op glasvezel is gestegen naar 18.500. Dat laat de Friese provider weten in het verslag bij de jaarrekening, die binnenkort wordt vastgesteld door de aandeelhouders. 

Algemeen directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord noemt het bijzonder dat het klantenaantal stijgt. “We zitten in een verzadigde markt waarbij het aantal aanbieders toeneemt. Er zijn daarom niet veel bestaande partijen die groeien, maar wij wel. Dat komt ook door de aanleg van glasvezel, waardoor mensen toch naar ons overstappen.” 

De directeur stelt dat er in de drie jaar sinds Kabelnoord is begonnen met de verglazing van het coax-netwerk 60 procent van de aansluitingen in het marktgebied omgezet is naar glasvezel.  De omzetting gaat volgens Geelhoed sneller dan verwacht en met heel weinig problemen. “We willen vlot verder maar daarvoor moet nog aanvullende financiering worden gevonden.”

Ondanks de groei in klanten was het resultaat over 2016 flink lager dan het jaar ervoor, bij een licht hogere omzet. Daarbij wordt aangetekend dat de kosten ook beduidend hoger waren, omdat er naast de verwachtte lasten in verband met het nieuwe glasvezelnetwerk een paar onvoorziene eenmalige posten geboekt moesten worden. Daarom bleef onderaan de streep een bescheiden winst over.

Toch spreekt Geelhoed van een goed jaar. Het vertrouwen van de klanten is volgens hem een belangrijke pijler voor het bedrijf. Kabelnoord ziet op dit punt over de hele linie nog steeds een toename van klanten. “We weten dat investeren in glasvezel de resultaten in de eerste jaren onder druk zet. Maar dat betaalt zich op termijn terug."

In 2017 wil het bedrijf doorgaan met aanleg van glasvezel, waar en wanneer mogelijk ook elders in de provincie. Daarover wil de provider in oktober meer bekend maken. Halverwege vorig jaar maakte Kabelnoord al plannen bekend om het hele buitengebied van Friesland te verglazen. Uiteindelijk ging samenwerking op dit gebied met het provinciebestuur niet door. Kabelnoord heeft de intentie om in te schrijven op een tender die de provincie nu wil uitschrijven voor de aanleg van breedbandinternet in buitengebieden.
tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe