0
Breedband

Friesland trekt 12 miljoen uit voor glas in grijze gebieden

donderdag 2 november 2017 | 11:50 CET | Nieuws
Niet alleen de witte gebieden, maar ook de grijze gebieden in Friesland zullen voorzien worden van een glasvezelnetwerk. Parallel aan de uitrol van glas in de buitengebieden waar helemaal geen breedbandverbinding ligt, zal een traject worden opgestart voor de gebieden waar enkel een coaxkabel ligt. Dat heeft Gedeputeerde Sietske Poepjes gezegd volgens het Friesch Dagblad

De provincie heeft twaalf miljoen euro klaarliggen voor de grijze gebieden, zo gaf Poepjes aan bij een vergadering van de Vereniging van Friese Gemeenten. Er zullen in dit kader gesprekken gevoerd worden met Kabelnoord en met bewonersinitiatief DFMopglas. De laatste bevestigt dat de gesprekken gaande zijn.  

Over twee weken loopt de bezwaartermijn af met betrekking tot het gunnen van de lening van 35 miljoen euro aan Kabelnoord. Dit bedrag is bedoeld voor de verglazing van de witte gebieden. Als de termijn is afgelopen, worden er meer duidelijkheid gegeven over dit project. Doel is om de uitrol in drie jaar te hebben afgerond. Hetzelfde wordt nu nagestreefd voor de grijze gebieden.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe