0
Mobiel

Negen omzetverhogende diensten op weg naar 5G - Huawei

woensdag 19 april 2017 | 08:11 CET | Nieuws
In de aanloop naar de uitrol van 5G-netwerken heeft Huawei een globale inkijk gegeven in de diensten die het ziet ontstaan dankzij de mogelijkheden van de nieuwe netwerken. Huawei ziet mogelijkheden in de transitietijd van 4,5G naar 5G.

Het bedrijf splitste de toekomstperspectieven op in drie stadia: evolutie van bestaande diensten, diensten waarvan voorzichtig eerste ontwerpen worden ontwikkeld en de diensten die op langere termijn mogelijk worden. Qiu Heng, president of wireless marketing operations Huawei, benoemde Huawei Global Analyst Summit 2017 in Shenzhen negen diensten die voor mobiele network operators belangrijk (kunnen) worden. 

De drie stadia kenmerken zich ook door te kijken naar de gereedheid van de technologie. Huawei ziet twee diensten waarvoor de technologie al klaar is, maar waarbij de producten verder zullen evolueren. In de eerste plaats ziet het voor videodiensten een grote toekomst. In totaal kan er wereldwijd tegen 2020 meer dan een biljoen dollar worden omgezet. Maar ook de breedbandmarkt voor huisaansluitingen is wereldwijd nog niet uitontwikkeld. Let wel, het gaat om mobiel breedband. Huawei noemt dit WTTx (Wireless to the x). In dit segment is nog grote groei mogelijk, Huawei X Labs voorziet een marktpotentie van meer dan 120 miljard dollar. Naast de welbekende triple play behoren smart home diensten tot dit segment.

Voor het tweede stadium is de technologie gedeeltelijk ontwikkeld en de eerste diensten zullen dit jaar rendabel worden. Huawei noemt vier diensten die omzetverhogend kunnen worden: 

  • Low Power Wide Area (LPWA) met 3 miljard aansluitingen in 2020. Huawei verwacht dat 70 procent van de mobiele IoT-aansluitingen werken op LPWA. Het verzorgen van de connectiviteit neemt 15 procent van de omzet voor zijn rekening. IoT service en integratie (35%), Platform en data analyse (20%) en modules/devices (30%) profiteren meer. 
  • Connected vehicles met een verwachte marktwaarde van 145 miljard dollar in 2022. Er zijn al verschillende voorbeelden, zoals parkeermanagement en infotainment, waar connected car toepassingen worden ingezet. Als in een later stadium C-V2X diensten commercieel kunnen worden ingezet, groeit deze markt door.
  • Public Safety, goed voor 370 miljard dollar in 2020. Hieronder vallen surveillancediensten en aanverwante netwerkdiensten voor hulpdiensten.
  • Mhealth, een markt ter grootte van 106 miljard dollar in 2022. Een groot deel van deze markt zal worden ontwikkeld op het gebied van monitoring op afstand. Huawei verwacht dat zo’n 65 procent van de omzet komt uit diensten die het monitoren van patiënten, ouderen, kinderen, etc.

Het derde stadium wordt gekenmerkt door technologie die nog niet of nog niet voldoende ontwikkeld is, maar waarbij mobiele netwerken een grote rol zullen gaan spelen. Huawei denkt aan drie mogelijkheden: Drones, Positioning en Mobile Edge Services. Het bedrijf geeft hier geen omzetvoorspellingen. Het voorziet echter toekomst voor deze diensten als er blijvend wordt geïnvesteerd in sites van mobiele opstelpunten, de evolutie van mobiele architecturen en Artificial Intelligence in de netwerken.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe