0

Welkom bij het jaarlijkse congres dat duiding geeft aan de facts, figures, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse TMT-sector.

TELECOM INSIGHTS 2017

HET EVENEMENT VAN, VOOR EN OVER DE TMT-SECTOR

 

Ook in 2017 verzorgt Telecompaper een dagprogramma met C-level sprekers die hun visie op de markt met u en ons delen. Op woensdag 15 november krijgt u presentaties - die de marktontwikkelingen als geen ander duiden - van onder andere: 

  • René Obermann (Warburg Pincus)
  • Daniel Gebler (CTO Picnic)
  • Harald Swinkels (CEO NLE) 

Spannende tijden

Waar is de tijd gebleven dat de toezichthouder met regulering van de afwikkeltarieven verantwoordelijk was voor de meeste prijsdruk? Ook de impact van OTT-diensten zoals WhatsApp en Netflix hebben we grotendeels achter de rug. Nieuwe uitdagingen zijn het doorbreken van taboes door marktparticipanten die genoegen nemen met (veel) lagere marges. Om nog te zwijgen van nieuwkomers, anders dan de OTT-aanbieders, die op basis van kruissubsidiëring telecomdiensten onder de prijs aanbieden.

Recent onderzoek van Telecompaper laat zien dat de kosten van de triple play al jaren stijgen, terwijl de mobiele prijzen dalen. Kruissubsidiëring beschermt de multiplay-aanbieder, terwijl mobile-only aanbieders het extra moeilijk hebben. Het is echter de vraag of de prijsstijgingen voldoende zijn om de prijsdruk in mobiel en de toenemende kosten van content op te vangen.

Het antwoord van de sector bestaat voornamelijk uit kosten besparen. Uiteenlopende zaken als simplificatie, virtualisering, robotisering en natuurlijk consolidatie dragen daaraan bij. Maar hoe houdbaar zijn deze strategieën? Wanneer is het instrument kostenbeheersing uitgeput? Lukt het de sector om terug te keren naar groei?

Puntje bij paaltje: de eindgebruiker kiest op elk moment op elke plaats wat hij afneemt aan digitale diensten. Het aanbod is overweldigend en blijft alle denkbare en ondenkbare richtingen opgroeien. De eindgebruiker is overigens niet per se een mens of een bedrijf. Het kan een koelkast zijn, een verkeerslicht, een vliegtuigstoel of een stad.

 

Wat kunt u verwachten?

  • We presenteren eigen onderzoek waarmee we de actuele stand van zaken kwantitatief en statistisch tot in het kleinste detail kunnen duiden. 
  • Er zullen voordrachten worden gegeven door C-level sprekers van toonaangevende telecombedrijven waarbij actuele thema’s centraal staan.
  • Grootverbruikers van telecomdiensten zorgen voor innovatieve inzichten en wellicht nieuwe concurrentie.
Telecompaper verwacht minimaal 250 bezoekers tijdens Telecom Insights 2017. Het congres belooft dus de ideale gelegenheid te zijn voor u om bijgepraat te worden over de laatste stand van zaken en om uitgebreid te netwerken. Wij zijn er daarom van overtuigd dat u Telecom Insights 2017 niet mag missen.

 

Toegangskaarten

Een toegangskaart kost EUR 595 en is inclusief een gratis nieuwsbrief. Indien u vanuit een bedrijf met drie of meer personen wilt komen, neem dan gerust contact met ons op voor lopende kortingsregelingen.

 

Meedenken

Ter voorbereiding vragen we u graag mee te denken. Tijdens het congres, maar zeker ook in de voorbereidingen zijn wij zeer geïnteresseerd in uw mening, uw vragen, uw tips of andere manieren om tot een geslaagd evenement te komen. Wij vragen u dan ook te reageren met uw vragen en tips.

 

Sponsors

Indien u interesse heeft om het Telecom Insights 2017 congres te sponsoren, kunt u contact opnemen met Ed Achterberg. Het congres biedt u de unieke gelegenheid om onder de aandacht te komen van de Nederlandse telecomsector. We werken met een eenvoudige en heldere sponsorpropositie.

 

 

 

Wij nodigen u van harte uit op: 

Telecom Insights 2017 

Woensdag 15 november 

Louwman Museum, Den Haag


Events   /   Recent Events