0

Als marktpartij in een constant veranderende technologie-, media- en/of telecomomgeving maakt u beslissingen op steeds wisselende gebieden. De ontwikkelingen in de sector volgen elkaar regelmatig in hoog tempo op. Het is noodzakelijk om de markt af en toe even van een afstand te bekijken, zodat de belangrijke zaken van de minder belangrijke worden gescheiden. 

Telecom Insights biedt u, aan het eind van elk jaar, een blik op de marktontwikkelingen met als belangrijkste doel inzicht te geven in wat de hoofdzaken zijn in uw markt, wat de bijzaken en wat u volgend jaar kunt verwachten.

BLOK 1

10:00 uur - 11:45 uur

Dagvoorzitter Joep Stassen zorgt vanaf 09.00 uur voor een warm welkom in de foyer van het Louwman Museum. Om 10.00 uur opent hij het congres en kondigt hij de eerste sprekers aan.

 • 10:15 uur
  Logischerwijs starten we de dag met gedetailleerde insights in de actuele ontwikkelingen. Op basis van combinatie van onderzoek, nieuwsredactie en consumer insights is Telecompaper uniek gepositioneerd om processen en ontwikkelingen in de TMT-sector op waarde te schatten en van vitale duiding te voorzien. CEO Ed Achterberg neemt u in vogelvlucht mee.

Met video/content en IoT zijn twee van de grootste internationale trends van dit moment genoemd. In dit blok twee sprekers die de trends en de vooruitzichten op deze gebieden schetsen. 

 • 10:40 uur
  Een grote allesomvattende internationale trend in de tv/videomarkt is de opkomst van The Content Navigator. Consumenten laten zich graag leiden en adviseren in welke content bekeken moet worden. In het huidige tijdperk mag dit gepersonaliseerd zijn, met aanbevelingen. De content navigator is een platform-business. Voor platformen geldt, zoals we al zagen bij muziek, social media en zoekmachines, dat er slechts ruimte is voor een handvol spelers. Jan-Piet Nelissen, partner bij AT Kearney, licht toe hoe deze markt zich ontwikkelt en wat de succesfactoren zijn voor huidige partijen om die rol in te kunnen nemen.

 • 11:05 uur
  De markt beweegt richting een toekomst van pico cell netwerken, infrastructuur die zelf op te zetten is en opereert op een open spectrum, gebonden aan regels. De OSI lagen zijn netjes gescheiden en interoperabel. Er ontstaan veilige open netwerken bij het gebruik van end to end encryptie in de netwerk protocollen. Wienke Giezeman geeft aan dat The Things Industries hierin actief is via LoRaWAN over heel de wereld. Deelnemers bouwen zelf het netwerk en stellen de netwerklaag open aan hun mede leden. Wat 40 jaar geleden gebeurde op het gebied van IP zal over 10 jaar ook gebeuren met de fysieke netwerk laag.

Pauze - 11:45 - 12:30 uur

 

  BLOK 2

  12:30 uur - 14:15 uur

  De combinatie van technologie en telecom vormt een garantie voor innovatie. De gevestigde namen zorgen voor een landschap dat zich op diverse vlakken binnen de TMT-sector wereldtop mag noemen, alleen mogelijk door voortdurende aandacht voor innovatie. Innovatie is alleen mogelijk door uitdagers, nieuwe partijen die de concurrentie scherp houdt, voor alertheid zorgt bij de grote namen.

  In het tweede blok biedt het congres inzichten en vooruitzichten door de uitdagers en de innovators het podium te bieden. 

  • 12:40 uur
   Eind 2016 ging NLE naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en telefonie leveren. NLE heeft 30.000 klanten voor zijn triple play diensten. Het bedrijf startte eind 2016 met zijn aanbod en wist voor het eind van het jaar 10.000 abonnees voor zich te winnen. In de eerste maanden van dit jaar kwamen er nog 20.000 bij. CEO Harald Swinkels geeft aan binnen enkele jaren door te willen groeien naar 200.000 telecomklanten. Aan het woord een uitdager op de telecommarkt.

  • 13:05 uur
   In Nederland staat het nog in de kinderschoenen, maar in verschillende landen zijn de smart speakers in opmars. Een nieuw connected device waar onder andere Google en Amazon op inzetten. CM Groep heeft aangegeven apps te willen gaan bouwen voor dergelijke speakers. Oprichter Gilbert Gooijers geeft zijn visie op de ontwikkelingen van de smart home.

  • 13:30 uur
   Chiel Boerrigter, analist bij Telecompaper, verzorgt Research on Stage. De onderzoeksafdeling van Telecompaper bezit op basis van een uitgebreid netwerk, jarenlang consumentenonderzoek en een groot aantal bronnen een enorme database met informatie over diverse sectoren. Boerrigter presenteert unieke insights over de Nederlandse TMT-sector. 

  • 13:40 uur
   Online supermarkt startup Picnic maakt een enorme groei door. Daniel Gebler, CTO van Picnic, geeft een presentatie over de keuzes, de verwachtingen en de uitdagingen. Picnic heeft een groeiend klantenbestand van rond de 60.000. Het bedrijf wil in de komende jaren in het hele land actief worden. Op termijn rijden er 2.000 Picnic-autootjes door het land die speciaal voor het bedrijf zijn ontwikkeld.

    


  Pauze - 14:15 - 15:00 uur

   

  BLOK 3

  15:00 uur - 16:45 uur

  • 15:10 uur
   Het succes van Zeeman in een competitieve markt. Net als in – of wellicht nog meer dan in – de telecomsector is de kleding retailmarkt een zeer competitieve. Zeeman weet zich hierin uitstekend staande te houden. CEO Bart Karis houdt een presentatie over de learnings in zijn sector, een boeiend verhaal voor degenen die het weten te vertalen naar technologie, media en telecom.

  • 15:35 uur
   In het derde blok kijkt T-Mobile naar het nu en naar de toekomst. Er zijn vele uitdagingen en er zijn evenveel kansen om het onderscheid te maken. Het bedrijf kreeg in het afgelopen jaar een nieuwe CEO. Richard Marijs, Technology Strategist & IoT driver bij T-Mobile, geeft zijn visie op innovatie en technologie, de speerpunten van T-Mobile.

  • KEYNOTE - Where is Europe going (with digital)?
   16:00 uur
   Tot slot volgt een keynote speech van
   René Obermann, tegenwoordig werkzaam bij Warburg Pincus. Obermann kent de Nederlandse en de internationale telecomsector van dichtbij. Hij sluit het programma af met een visie op de toekomst van de TMT-sector in Europa. In zijn presentatie zoomt Obermann onder andere in op de overgang van 4G naar 5G, de impact van mobiele ontwikkelingen op ons dagelijks leven en de te verwachten gevolgen van consolidatie in Europa. Obermann kijkt vooruit naar de weg die Europa op kan en op moet om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Bovendien heeft René Obermann aangegeven heel graag de discussie over deze onderwerpen met de zaal aan te gaan.


  Events   /   Recent Events