0

Connected op Telecom Insights 2018

De rode draad tijdens het congres is de veranderende markt als gevolg van naar elkaar toegroeiende sectoren zoals media, telecom, content, energie, IoT, IT, etc. Alles wordt connected.

Hoe gaat de Nederlandse en internationale markt voor technologie, media en telecom zich ontwikkelen? Waar zit de groei en waar de bedreigingen? Wat verwacht de eindgebruiker? Wat is de rol van de aanbieder in 2019 en later?

Telecom Insights 2018 staat in het teken van de vernieuwing in de TMT-sector, nieuwe disruptieve krachten, nieuwe businessmodellen, nieuwe impulsen.

Inloop is vanaf 09:00 uur. Het congres start om 10:00 uur en bestaat uit drie blokken van elk zo’n twee uur. Telecom Insights 2018 bestaat uit drie blokken met drie thema’s, te weten Infrastructuur, Content en Connected World.

 

Blok 1: 10.00 - 11.45 uur

INFRASTRUCTUUR & SECURITY

We staan aan de vooravond van grootschalige investeringen in infrastructuur. VodafoneZiggo bereidt de uitrol van Docsis 3.1 voor terwijl de mobiele operators zich klaarmaken voor 5G. Ondertussen hebben meerdere buitenlandse investeerders de Nederlandse glasvezelmarkt gevonden.

 

10.00 uur

Dagvoorzitter Joep Stassen opent het congres

 

10.10 - 10.30 uur

TELECOMPAPER

Als altijd opent Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, het jaarlijkse congres met een presentatie waarbij de vele aspecten van de Nederlandse TMT-sectoren tegen het licht worden gehouden. Op basis onderzoek en data-analyse geeft Achterberg een glashelder beeld van de ontwikkelingen: hoe was het in voorgaande jaren, wat gebeurde er in 2018 en wat mag er in 2019 verwacht worden.

 

10.30 - 10.50 uur

Arcus Infrastructure

De glasvezelsector heeft enkele mindere jaren gekend als we kijken naar nieuwe homes passed. Er zijn in het afgelopen jaar echter meerdere investeerders opgestaan die zorgen voor nieuwe impulsen. Arcus Infrastructure, dat in E-Fiber investeerde, blikt vooruit.

Arcus Infrastructure Partners is een onafhankelijke fondsbeheerder die zich uitsluitend richt op langetermijninvesteringen in Europese infrastructuur.  

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

 

10.50 - 11.10 uur

Cybersecurity

Generaal-majoor b.d. Pieter Cobelens is na zijn dienst verder gegaan met zijn persoonlijke missie om Nederland cybertechnisch veilig te krijgen op eigen ‘Nederlandse’ kracht. In 2017 is op zijn initiatief cybersecurityketen.nl opgericht, waar zeven Nederlandse IT-bedrijven een Nederlands antwoord hebben op cyberveiligheid. 

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:


11.10 - 11.45 Discussie

11.45 - 12.30 uur - PAUZE

 

Blok 2: 12.30 - 14.15 uur

CONTENT

De consument kiest voor video on demand, waardoor de businessmodellen van contentbedrijven en broadcastorganisaties veranderen.

 

12.30 uur

Dagvoorzitter Joep Stassen heet u welkom voor het tweede blok.

 

12.40 - 13.00 uur

Pathe Thuis

In het eerste jaar van zijn bestaan trok Pathé Thuis ruim 100.000 klanten aan. Zes jaar later staat de teller op 1,5 miljoen accounts, waarbij er in het tweede kwartaal eveneens meer dan 100.000 werden toegevoegd. Wat zijn de ervaringen?

Pathé Thuis zet in op transactional video-on-demand (TVOD), met een sterke lokale focus. Met TVOD wordt er per film afgerekend en is er geen abonnementsvorm.  

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

 

13.00 - 13.20 uur

VIACOM BENELUX

In 2018 nam de vraag naar on demand content verder toe, de consument bepaalt. Mooie uitdagingen voor grote broadcastorganisaties. Hoe kijkt Viacom naar deze ontwikkelingen?

Viacom geeft aan dat er in Nederland successen zijn geboekt door van lokale initiatieven niet alleen on-air programma’s te maken, maar deze ook te vertalen naar 360 graden-ervaringen - onder meer door integratie met de online activiteiten. 

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

Zoals u van Telecompaper en Telecom Insights gewend bent zal Telecompaper zelf een insights en foresights presentatie verzorgen die u zullen inspireren.

 

13.20 - 13.40 uur

Fox Sports

Fox Sports geeft zijn visie en ideeën over de rol, de mogelijkheden en de uitdagingen van sport content binnen de huidige dynamiek in de sector. 

Fox Sports is een Nederlandse groep van televisiezenders gericht op sport. De zenders zijn eigendom van Fox Networks Group. Ze gingen op 1 augustus 2013 van start. Fox Sports biedt 6 tv-kanalen, video-on-demanddiensten en Fox Sports Go. 

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

 

13.40 - 14.00 uur

ERicsson

Namens Ericsson Nederland geeft Everth Flores een presentatie. Ericsson is in Nederland, maar ook internationaal achter de schermen een grote speler in de mediasector. Daarnaast heeft Ericsson een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van 5G. Hoewel het bedrijf zich op alle continenten bezig houdt met de nieuwe mobiele netwerktechnologie, maakt het zich al tien jaar hard voor een snelle uitrol in Europa.

 

14.00 - 14.15 Discussie

14.15 - 15.00 uur - PAUZE

 

 

Blok 3: 15.00 - 16.45 uur

CONNECTED WORLD

De smart home en smart city initiatieven beginnen voet aan de grond te krijgen.

 

15.00 uur

Dagvoorzitter Joep Stassen heet u welkom voor het derde blok.

 

15.10 - 15.40 uur 

SIGNIFY

Signify brengt onder meer slimme verlichting onder de naam Hue op de markt, maar levert ook oplossingen voor slimme straatverlichting in smart city-projecten. Er werken wereldwijd zo’n 32.000 mensen bij de onderneming. 
Het voormalige Philips Lighting richt zich op smart city’s, smart homes en smart industrie

Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

 

  15.40 - 16.00 uur 

  ABN Amro - Tikkie

  ABN Amro wist in een zeer snelle periode Tikkie aan de man te brengen. Al ruim drie miljoen consumenten gebruiken het en nu heeft ABN Amro de zakelijke markt op de korrel. 

  Tikkie is een initiatief van ABN Amro, maar gratis te gebruiken voor iedereen met een Nederlandse betaalrekening en een smartphone. De ontvanger van een Tikkie hoeft de app niet te hebben. De betaling verloopt via iDEAL en de eigen vertrouwde bank

  Bij Telecom Insights 2018 op het podium omdat:

   

  16.00 – 16.45 uur

  Paneldiscussie met Voiceworks en dean one

  De zakelijke telecommarkt heeft het lastig, zeker op het gebied van connectiviteit, zo blijkt elk kwartaal. Het aantal Sim-kaarten stijgt weliswaar, maar het aantal vaste telefoonlijnen neemt af. Belangrijker: elk kwartaal daalt de omzet in deze markt, al jaren. Telecommunicatie is noodzakelijk voor de doelgroep, dus het moet mogelijk zijn om de omzet te verhogen.

  Telecompaper organiseert een paneldiscussie met als belangrijkste doelstelling te onderzoeken wat de Blue Ocean Strategy voor zakelijke telecomdiensten kan zijn. Een Blue Ocean Strategy (Blauwe Oceaan Strategie) staat voor het vinden van markten die nog niet zijn aangeboord met kansen voor langdurige en rendabele groei.

  Terry Aurik, CCO van Voiceworks, en Robert de Jager, directeur sales van dean one, zullen elk een korte presentatie verzorgen en daarna plaatsnemen in het panel. Aan de hand van een gespreksleider zal er een discussie worden opgestart. Genoemde doelstelling staat centraal en aan de hand van stellingen en vragen gaan we op zoek naar innovatieve, toekomstbestendige mogelijkheden.

   

  16.50 uur - BORREL


  Events   /   Recent Events

  Overzicht events
  Overzicht van alle events van Telecompaper
  ::: alle events