0

De impact van 5G op Nederland

2020 is het jaar waarin 5G centraal staat, zowel internationaal als nationaal. Voor Nederland geldt dat de frequentieveiling, gepland voor eind 2019 of begin 2020, na afronding snel gevolgd zal worden door de eerste uitrolfases van meerdere 5G-netwerken.

Zelden wierp een nieuwe technologie zoveel vragen op. Zelden liepen de opvattingen erover zo sterk uiteen. En zelden bleven de eerste resultaten zo achter bij de doelstellingen. Van toezichthouders tot vendors en van financiers tot operators, iedereen worstelt met het definiëren van 5G. Of, zoals het klonk bij een grote multinational: alles wat 5G moet kunnen, is ook mogelijk met 4G. Een latency van 1 milliseconde? Daar zijn we nog lang niet, terwijl de latency van 4G ook al onder 10 milliseconde duikt.

De hele wereld zoekt naar 'use cases', terwijl de industrie en het milieu voor grote uitdagingen staan. 5G wordt vaak genoemd als enabler van oplossingen van maatschappelijke problemen. Ook wordt 5G gezien als een technologie die de verticale processen in diverse sectoren ingrijpend zal veranderen. Het één sluit het ander niet uit, sterker het één is waarschijnlijk het gevolg van of de katalysator voor het ander. 5G belooft efficiencywinst, in het netwerk zelf maar ook in de toepassingen. Het uur van de waarheid nadert, in 2020 moet de wereld er klaar voor zijn. Kortom, 5G heeft impact op zowel de maatschappij als het bedrijfsleven.

Telecom Insights 2019

De impact van 5G

Telecompaper organiseert samen met partners op donderdag 28 november 2019 een nationaal evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat.

Met dit evenement wil Telecompaper dit en de komende jaren hét platform bieden voor en over 5G. Doel is om de komende drie jaar (wellicht ook daarna) de organisatie van het nationale 5G-congres op ons te nemen.

Doelgroep

Doelgroep voor het congres: beleidsmakers in allerlei geledingen en sectoren in Nederland. Overheid, telecom, media, techniek, banken en investeerders, IT, energie, transport, maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigers uit de economische sectoren.

 

Telecompaper en partners

De uitrol en introductie van 5G zal van invloed zijn op diverse onderdelen van de samenleving, maar de ontwikkeling van de technologie en de implementatie komen uit de telecomsector. Als onafhankelijk, gerenommeerd onderzoeksbureau biedt Telecompaper op diverse manieren kennis en diensten aan die beleidsmakers helpen de markt beter te begrijpen. Ook op 5G-gebied is Telecompaper het kennisplatform.

Telecompaper verzorgt de organisatie van het congres. Het zorgt voor locatie en catering, sprekers, netwerkmogelijkheden, etc.

Telecompaper nodigt partners uit om gezamenlijk over de inhoud te discussiëren, de relevantie te optimaliseren en draagkracht in de diverse sectoren te verzorgen. Wij zien een rol voor partners die centraal staan in de 5G-ontwikkeling in Nederland.


Events   /   Recent Events

Overzicht events
Overzicht van alle events van Telecompaper
Webinar: Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2019Q1
Webinar 20 juni 2019 van 11:00-11:30
Masterclass Mobiel
27 Juni: Leer mobiel denken en doen
Masterclass Video
27 juni: Verbreed je kennis van de videomarkt!
Telecom Insights 2019
Telecompaper organiseert samen met partners op donderdag 28 november 2019 een nationaal evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat.
::: alle events