0

WEBINAR

De uitdagingen bij 5G in Nederland

De Nederlandse telecomsector heeft de handen ineengeslagen om de obstakels uit de weg te ruimen voor de aanleg van 5G-netwerken. Dat is neergeslagen in het 'Handvest 5G', maar er zijn meer obstakels. Het spectrum moet nog geveild worden, de technologie moet nog uitontwikkeld worden en de 'olifant in de kamer' is waarschijnlijk: kunnen de Nederlandse operators samenwerken bij de aanleg? 'Network sharing', dus.
De beloftes en ambities van 5G zijn torenhoog, belichaamd bijvoorbeeld in een ten doel gestelde latency van 1 ms. Maar is dat wel haalbaar? En zijn de prestaties beter dan die van 4G-netwerken? Als het 'use-cases' gaat dan krijgen we een toekomstbeeld voorgeschoteld met 'smart cities', 'smart cars' en tal van andere toepassingen. Voorlopig echter komt het neer op wat we ook met 4G doen, maar dan (veel) beter: mobiliteit, 'fixed-wireless access' en IoT-toepassingen. Ook in dit verband nemen we 'een olifant' waar: WiFi, waarvan de nieuwe standaard WiFi 6 op stapel staat.
In ons 5G-Webinar nemen we u mee door de wereld van 5G, op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen.
Uiteraard kunt u aan het eind uw vragen (anoniem) stellen. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten. Het is ook mogelijk om op voorhand vragen in te dienen. Mail ze naar ons (webinar@telecompaper.com) en we proberen ze in het verhaal in te passen. Lukt dat niet dan komen we later nog even bij je terug.

Must-hear-see-webinar voor iedereen actief in sector!

 

REGISTREER VOOR WEBINAR


Wij hopen met het webinar onze dienstverlening een verdieping te geven, waardoor u nog beter op uw dagelijks werk bent voorbereid.

Spreker

Tim Poulus

Analyst

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999, voor Telecompaper deed hij dat bij IRIS Research (onderdeel van de Robeco Group).  

Wrap-up 5G: netwerklanceringen richten zich vooral op mobiliteit en FWA, nog niet op edge computing

29 apr 2019 18:54 CET | World | Nieuws

We hebben recent 5G-lanceringen gezien in Zuid-Korea, de VS, Zwitserland en andere landen. Voorlopig kunnen we stellen dat de toepassingen niet wezenlijk anders zijn dan we ...


Events   /   Recent Events