0

FttH In Nederland

Op donderdag 11 juli biedt Telecompaper een Webinar aan over de Nederlandse FTTH-markt. In 30 minuten neemt Erik Compter de deelnemers mee in de trends en ontwikkelingen, cijfers en verwachtingen op deze markt.

Waar de FTTH-markt onder leiding van Reggefiber enkele jaren terug grote stappen maakte voor wat betreft het aantal huishoudens dat een glasvezelaansluiting kreeg, daar bleken 2016 en 2017 magere jaren. De ziel was eruit en de sector bracht een nieuwe focus: het buitengebied. Daar waar helemaal geen breedbandverbinding was, daar was de vraag naar glasvezel het hoogst. Echter in 2018 kwamen er nieuwe investeerders en nieuw elan onder bestaande partijen en de FTTH-markt trok weer aan.

Waar gemeenten en eindgebruikers voorheen geen gehoor kregen bij hun vraag aan de markt om glasvezel, daar zien we sinds de tweede helft van vorig jaar dat partijen elkaar bestrijden om gemeenten en regio’s. De kansen lijken gekeerd, hoewel nog niet voor alle plekken in Nederland.

Met KPN, Delta Fiber en E-Fiber voorop lijkt de verglazing van Nederland in een paar jaar van 3 miljoen naar meer dan 5 miljoen huishoudens te gaan groeien, ofwel van één op de drie naar twee op de drie huishoudens.

  • Waar gebeurt het? En welke regio’s blijven achter?
  • Grote steden en/of het buitengebied?
  • De concurrentiestrijd neemt toe. Goed of slecht voor de eindgebruiker?
  • Wat is de rol van de overheid en de toezichthouder?
  • De toekomst van de kleine zelfstandige netwerken.

Uiteraard kun je aan het eind je vragen (anoniem) stellen. Het is ook mogelijk om op voorhand vragen in te dienen. Mail ze naar ons (webinar@telecompaper.com) en we proberen ze in het verhaal in te passen. Lukt dat niet dan komen we later nog even bij je terug.

Must-hear-see-webinar voor iedereen actief in sector!

 

REGISTREER VOOR WEBINAR

Wij hopen met het webinar onze dienstverlening een verdieping te geven, waardoor u nog beter op uw dagelijks werk bent voorbereid.

Spreker

Erik Compter

Senior Analyst, Telecompaper

Erik Compter has been working for Telecompaper since November 2000. He is responsible for quality and content of the Dutch section of Telecompaper. Erik writes news abstracts, background articles and market commentary’s for the internet site. Erik also conducts research on the Dutch FTTH market and is responsible for the Telecompaper events. Erik holds a BA in Information Services and Management (IDM) from the Hogeschool Brabant in Tilburg.


Events   /   Recent Events