0

Ontwikkelingen in de videomarkt 2019Q1

Op donderdag 9 mei om 11:00 bespreekt Tim Poulus in 30 minuten de ontwikkelingen in de videomarkt in het eerste kwartaal van 2019.

In dit webinar staan wij stil bij de twee deelmarkten, die gezamenlijk de videomarkt vormen: 

  • de traditionele televisiemarkt en 
  • de over-the-topmarkt van de diverse streamingdiensten. 

De televisiemarkt vertoont een lichte groei onder invloed van prijsverhogingen, terwijl de OTT-markt zich in een expansiefase bevindt. Hoe ontwikkelen beide zich en wat zijn de verwachtingen voor de komende kwartalen en jaren? 

De OTT-markt staat aan de vooravond van grote ontwikkelingen, nadat deze definitief is opengebroken door Netflix. Apple TV Plus, Disney+, WarnerMedia en NBCUniversal staan in de startblokken om 'direct-to-consumer' te gaan. Naast Apple gaat het vooral om de 'studio majors', tevens broadcasters, die hun zogenoemde BVOD-diensten met de B van broadcast) in de markt gaan zetten. Met het nieuwe distributiemodel zetten zij de operators buiten spel en bovendien krijgen zij toegang tot de kijkcijfers ('big data'), die goud waard zijn op de advertentiemarkt en belangrijk zijn bij het maken van 'personalised recommendations'. 

Distributie is een belangrijk begrip, want daar vinden de operators en de streamers elkaar gedeeltelijk. Partijen zoals Liberty Global beschouwen Netflix eerder als complementair dan als concurrerend. Nu Netflix in tal van operatorplatforms is geïntegreerd, zullen de apps van Apple, Disney en anderen ongetwijfeld volgen. Echter, internettoegang van de ISP's (de operators) en de smart TV van 'manufacturers' zoals Samsung en LG zijn distributiekanalen waarmee de streamers de operators reduceren tot de al jaren gevreesde 'dumb pipe'. 

Kortom, het is een complex krachtenspel van de operators en de ISP's, de studio's en de broadcasters, de 'internet majors' en de hardware manufacturers. Zij strijden om de klantrelatie en de 'viewing data'. Wie gaat dat winnen? Uiteraard kunt u aan het eind uw vragen (anoniem) stellen. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten. Het is ook mogelijk om op voorhand vragen in te dienen. Mail ze naar ons (webinar@telecompaper.com) en we proberen ze in het verhaal in te passen. Lukt dat niet dan komen we later nog even bij je terug.

 

Must-hear-see-webinar voor iedereen actief in sector!

 

REGISTREER VOOR WEBINAR

Wij hopen met het webinar onze dienstverlening een verdieping te geven, waardoor u nog beter op uw dagelijks werk bent voorbereid.

Spreker

Tim Poulus

Analyst

Tim Poulus is sinds november 2008 analist bij Telecompaper. Het doen van financiële analyses van de kwartaalcijfers is zijn primaire focus, met als resultaat een grote database met alle operationele en financiële data van tal van telecom, media en tech bedrijven. Andere specifieke expertise gebieden van Tim zijn ontwikkelingen in next-generation netwerken (glasvezel, LTE en WiFi) en OTT video diensten. Bij grote gebeurtenissen in de media- en telecomsector acteert Tim als woordvoerder voor Telecompaper op radio en TV, daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars en masterclasses en geeft presentaties bij klanten. Tim volgt de TMT markt als sinds 1999, voor Telecompaper deed hij dat bij IRIS Research (onderdeel van de Robeco Group).  


Events   /   Recent Events