0
Video

AP dwingt KPN en XS4ALL tot verbeteren privacy TV-klanten

vrijdag 12 augustus 2016 | 12:52 CET | Nieuws
KPN en XS4ALL hebben hun voorwaarden aangepast, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens. Met hun aanbod van interactieve digitale televisie overtraden beide aanbieders op meerdere manieren de Wet Bescherming persoonsgegevens (Wbp). De overtredingen zijn beëindigd. De Autoriteit meldt een onderzoek begonnen te zijn naar aanleiding van een blog van XS4ALL van 10 juni 2015, waarin de aanbieder schrijft dat gegevens over kijkgedrag anoniem worden geanalyseerd. Uit onderzoek bleek dat KPN en XS4ALL tv-kijkcijfers opstelden voor marktonderzoek, en rapportages over bekeken video on demand verstrekten

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieën: Broadcast & Satellite
Bedrijven: KPN / XS4ALL / Ziggo
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

KPN introduceert eind deze maand nieuwe mobiele abonnementen

Published 05 sep 2016 10:30 CET | Nederland
KPN introduceert vanaf 26 september 2016 nieuwe mobiele abonnementen waarmee klanten in de hele EU mobiel kunnen internetten, ...

Multiscope: een derde Nederlanders kijkt naar vlogs

Published 16 aug 2016 09:27 CET | Nederland
Eén op de drie Nederlanders ouder dan 18 kijkt minimaal één keer per maand naar een vlog – een videoblog. Enzoknol is de meest ...

KPN, XS4ALL made to change collection of TV viewing data

Published 12 aug 2016 16:10 CET | Nederland
KPN and its unit XS4ALL have changed the terms and conditions for their IPTV services, following an investigation by the Dutch ...

XS4ALL breidt F-Secure dekking uit

Published 29 jun 2016 12:16 CET | Nederland
XS4ALL biedt abonnees met ingang van 1 juli een ruimer pakket antivirale bescherming. De F-Secure licentie is geschikt voor vijf ...

XS4ALL meest aanbevolen alles-in-1 aanbieder van Nederland

Published 18 mei 2016 10:26 CET | Nederland
Triple-play provider XS4ALL was de meest aanbevolen triple-play provider in het afgelopen half jaar (november 2015 t/m april ...

XS4ALL komt met korte versie privacyverklaring

Published 21 apr 2016 10:06 CET | Nederland
Provider XS4ALL heeft een nieuwe, korte privacyverklaring gepubliceerd, waarin uitgelegd wordt hoe de KPN-dochter met ...

Autoriteit Persoonsgegevens blikt terug op 2015

Published 14 apr 2016 10:30 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het jaarverslag 2015 gepubliceerd. De toezichthouder op privacy en gegevensbescherming blikt ...

Ziggo stopt overtreding Wet bescherming persoonsgegevens

Published 09 jun 2015 13:10 CET | Nederland
Ziggo heeft na onderzoek van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) overtredingen van de Wet bescherming persoonsgegevens ...





Kalender   /   Evenementen

19 okt Arm DevSummit
20 okt Verizon Q3 2021
20 okt Crown Castle Q3
20 okt Elisa Q3 results
20 okt Bango strategy day
20 okt Samsung Unpacked Part 2
21 okt Digi Q3 2021
21 okt Grameenphone Q3 2021
21 okt AT&T Q3 2021
21 okt Intel Q3
21 okt Telia Q3 results
21 okt Snap Q3
21 okt Telenor Q3 2021
21 okt Orange Belgium Q3 2021
22 okt Doro Q3 results
25 okt Facebook Q3
25 okt Dtac Q3 2021
25 okt Calix Q3 2021
26 okt Siminn Q3 2021
26 okt F5 Networks fiscal Q4
26 okt SK hynix Q3
26 okt Orange group Q3 2021
26 okt MediaTek Q3
26 okt Microsoft fiscal Q1
26 okt Twitter Q3 2021
26 okt KPN Q3 2021
26 okt Alphabet Q3 2021
26 okt Digital Realty Q3
26 okt Cabsat
26 okt FCC meeting
::: Meer Kalender Items