0
Video

Disney weer aan onderhandelingstafel over Fox-onderdelen

maandag 4 december 2017 | 16:16 CET | Nieuws

Disney is naar verluidt weer in gesprek over de aankoop van de film- en tv-assets van Fox plus enkele van Comcast. Dat schrijft the Wall Street Journal op basis van niet nader genoemde bronnen. De gesprekken gaan over 21st Century Fox movie and TV studio, internationale assets zoals Fox’s 39 procent belang in de Britse satelliet tv-aanbieder Sky en India’s Star TV, en enkele Amerikaanse kabelnetwerken. Fox News, het Fox broadcast netwerk en sport netwerk FS1 blijven naar verwachting buiten elke transactie. Rupert Murdoch en zijn familie, die 39 procent van de aandelen bezitten in 21st Century Fox, nemen naar verwachting volgens de bronnen voor het eind van het jaar een besluit. 

Al enkele weken zijn de gesprekken gaande en weer afgebroken. De partijen kunnen tot nu toe geen overeenstemming bereiken over onder ander de prijs, zeggen de bronnen. Nadat het nieuws van de eerste onderhandelingen bekend werd, gaven andere partijen eveneens blijk van hun interesse, waaronder Comcast, Verizon Communications en Sony’s entertainment divisie.  

Ook op de onderhandelingstafel ligt het belang van Fox (30%) in streamingdienst Hulu. Disney en Comcast bezitten elk ook 30 procent en dus zal degene die het Fox-belang overneemt, controle krijgen over Hulu.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe