0
Mobiel

HMD Global introduceert tweede generatie Nokia 6

vrijdag 5 januari 2018 | 11:08 CET | Nieuws

Het Fins-Chinese HMD Global heeft zojuist in China de tweede generatie Nokia 6 gepresenteerd. Het toestel komt in China op 10 januari in de winkels te liggen. Naar verwachting zal deze nieuwe Nokia smartphone later dit voorjaar ook een wereldwijde aankondiging gaan krijgen.

De tweede generatie Nokia 6 is een 'upgrade' van het eerste model uit 2017. Qua vormgeving is het toestel in de marge veranderd. De footprint van het toestel is verkleind doordat de vingerafdruksensor naar de achterzijde van het toestel is verplaatst. Hierdoor heeft de tweede generatie Nokia 6 een hogere screen-to-body ratio, zonder dat het toestel al direct meegaat in de trend van randloze beeldschermen. Het beeldschermformaat en de resolutie zijn met 5,5 inch en 1080p HD ongewijzigd gebleven.

Krachtigere processor

Onder de motorkap is de tweede generatie Nokia 6 flink sneller geworden. Het nieuwe toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 630 processor, een 2,2 GHz octa-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen. De tweede generatie Nokia 6 komt beschikbaar in een uitvoering met 32 GB en een uitvoering met 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de tweede generatie Nokia 6 niet gewijzigd ten opzichte van haar voorganger. Het nieuwe toestel is opnieuw uitgevoerd met een primaire 16-megapixelcamera en een 8-megapixel frontcamera. 

Oudere Android versie

In tegenstelling tot de eerste Nokia 6 heeft HMD Global het nieuwe model uitgevoerd met het nieuwere type USB-C aansluiting. Ook beschikt het toestel over een 3,5 mm audio uitgang. De tweede generatie Nokia 6 wordt in eerste instantie uitgebracht met Android 7.1 Nougat, maar zal later een update naar Android 8.0 Oreo gaan ontvangen.

Wereldwijde introductie volgt dit voorjaar

De tweede generatie Nokia 6 komt vanaf 10 januari in China in de winkels te liggen voor verkoopprijzen van omgerekend 190 euro (32 GB model) en 215 euro (64 GB model). Voor Europa is de tweede generatie Nokia 6 vooralsnog niet aangekondigd. Dat zal vermoedelijk tijdens het aankomende Mobile World Congress eind februari in Barcelona gaan gebeuren. In Europa krijgt de tweede generatie Nokia 6 vermoedelijk een verkoopadviesprijs van rond de 250 euro. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe