0
IT

Juniper Networks voorziet CERN van verbeterde netwerkcapaciteit

dinsdag 3 december 2019 | 13:25 CET | Nieuws

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat wetenschappelijke onderzoeksinstituut CERN een beroep heeft gedaan op de netwerkoplossingen van Juniper. Hiermee wil CERN de capaciteit van zijn datacenter en technische netwerk vergroten, zodat het tegemoet kan blijven komen aan de steeds hogere onderzoekseisen. 

CERN implementeerde switches uit de QFX-reeksen Ethernet-switches uit de EX-reeks van Juniper. Momenteel bestudeert het de mogelijkheid om een Tungsten Fabric in te zetten voor de ontwikkeling van een netwerk dat op extreme computing is gebouwd. 

Het datacenter van CERN in Genève ondersteunt alle wetenschappelijke projecten, experimenten en beheersystemen. Deze kunnen alles omvatten van het spotten van pentaquarks en charm-mesonen die moeilijk op beeld vast te leggen zijn tot dagelijkse videovergaderingen en taken op het gebied van salarisadministratie. 

Het datacenternetwerk biedt ondersteuning aan meer dan 15.000 servers en 260.000 processor-cores. Het stelt onderzoekers in alle delen van de wereld in staat om gegevens te ontvangen van de experimenten met de deeltjesversneller en die nader te analyseren. De afgelopen 12 maanden werd er voor 370 petabytes aan data door het netwerk overgedragen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: IT
Bedrijven: Juniper Networks
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.