0
Algemeen

KPN krijgt erkenning voor start-up beleid

dinsdag 19 december 2017 | 09:14 CET | Nieuws
Innovatiestichting Nesta en innovatie-adviesbureau Mind the Bridge maakten een lijst bekend van bedrijven die zich het meest inzetten om samenwerking met startups in Europa te bevorderen en hebben daarbij twaalf bedrijven in Europa als Corporate Startup Star erkend. KPN is er daar één van. De awards vallen onder het Startup Europe Partnership initiatief van de Europese Commissie.

Sinds 2015 spant KPN zich extra in om outside-in innovatie te bevorderen en actief de samenwerking op te zoeken met startups en andere partijen in het startup ecosysteem, zo verklaart het telecombedrijf. KPN kiest daarin voor een geïntegreerde aanpak in het bevorderen van de samenwerking met startups die bestaat uit het faciliteren van contacten en kennisuitwisseling, gezamenlijke productontwikkeling, commerciële en strategische samenwerkingen en financiële investeringen. 

Met KPN New Business onderzoekt en ontwikkelt KPN in samenwerking met startups innovatieve producten en diensten voor toekomstige groei. Met KPN Ventures, de participatietak van KPN, investeert KPN in een vroeg stadium in Europese technologiebedrijven. Beide afdelingen werken nauw samen om innovatieve evenementen en partnerships te organiseren die startups, bedrijven, universiteiten en overheid met elkaar verbinden. KPN kijkt daarbij vooral naar samenwerkingen en investeringen op het gebied van Internet of Things, smart home, digital healthcare, clouddiensten, data analytics en cybersecurity.

SAP, Telefonica en Virgin vormen de Europese top 3 van 'startup-vriendelijke' grootzakelijke ondernemingen. Verder werden (naast KPN) BBVA, Enel, Mastercard, Mercedes-Benz (Daimler AG), Orange, Rabobank en Unilever Foundry vermeld. In 2016 kreeg netwerkleverancier Cisco de hoogste ranking op dit gebied in Europatp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe