0
Breedband

NL-ix biedt Network Health Monitor

dinsdag 6 februari 2018 | 14:05 CET | Nieuws
NL-ix, de pan-Europese Interconnect Exchange, introduceert de Network Health Monitor. Daarmee zet het naar eigen zeggen een belangrijke stap vooruit met de automatisering van zijn datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten. De nieuwe tool biedt gebruikers aan de hand van kleurcoderingen een indicatie van de status van netwerken die de belangrijkste grootstedelijke gebieden van Europa met elkaar verbinden. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van verzamelde point-to-pointdata die om de vijf minuten wordt ververst.

De functionaliteit is gebaseerd op MetroNID-voorzieningen die zijn geïnstalleerd binnen alle belangrijke nodes van het Europese metronetwerk van NL-ix. Deze pingen elkaar elke vijf seconden. De resulterende data wordt verzameld in het Network Operations Centre van NL-ix en vervolgens weergegeven op een kaart van Europa. Gebruikers krijgen daarop een overzicht te zien van de Round Trip Delays (RTD’s) voor de laatste vijf minuten met groene (gezond), gele (grensgeval) en rode (actie vereist) statuscodes die worden afgezet tegen de berekende ITU-T Y, 1731 ETH-DM gebaseerde Round Trip Delays. De Network Health Monitor stelt hen daarnaast in staat om in real time te zien of er sprake is van onregelmatigheden en waar die zich voordoen. Beheerders en technici kunnen de latency voor een specifieke stad aflezen en verstoringen isoleren en daar actie op ondernemen. 

“We zijn uit op complete transparantie. We willen dat klanten weten dat onze claim van een stabiel, low latency netwerk op feiten is gebaseerd. Dat kun je nu in real time zien”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe