0
IT

Nvidia introduceert 5G-samenwerkingsverbanden, supercomputingplatform en ontwikkelaarskit

dinsdag 22 oktober 2019 | 10:09 CET | Nieuws

Nvidia CEO Jensen Huang kondigde tijdens het Mobile World Congress in Los Angeles en een aantal samenwerkingsverbanden en initatieven aan. Daaronder een supercomputingplatform, een softwareontwikkelkit en nieuwe overeenkomsten met Microsoft, Red Hat en Ericsson aan - allemaal gericht op de presentatie van de grafische verwerkingseenheden van Nvidia (GPU's) en hoe deze GPU's nieuwe 5G-services en -systemen kunnen voeden.

Het nieuwe cloud-native Nvidia EGX Edge Supercomputing-platform is bedoeld om bedrijven streaming data van fabrieksvloeren, productie-inspectielijnen en stadsstraten te laten gebruiken voor AI-, IoT- en 5G-services, schaalbaar en met lage latentie. Vroege gebruikers van het systeem zijn Walmart, BMW, Procter & Gamble, Samsung, NTT East en de steden San Francisco en Las Vegas.

5G RAN met Nvidia Aerial

Met de Nvidia Aerial software-ontwikkelkit kunnen providers krachtige, softwaregedefinieerde 5G draadloze radiotoegangsnetwerken (RAN) bouwen en leveren. Dit wordt gedaan met behulp van een datapad met lage latentie van Mellanox-netwerkinterfacekaarten naar GPU-geheugen en een 5G fysieke laag signaalverwerkingmotor om gegevens bij te houden met het geheugen van de GPU.

5G-netwerken met Red Hat, Kubernetes

Met Red Hat richt Nvidia de aandacht op softwaregedefinieerde (SD) 5G draadloze infrastructuur, uitgevoerd op Red Hat OpenShift. Het bedrijf bouwt het voort op de bestaande relatie met de bedrijven om de acceptatie van Kubernetes (open source-systeem voor gecontainerizeerde toepassingen) in datacenters van bedrijven te versnellen. 

Het idee van de nieuwste samenwerking is om telecombedrijven te helpen met 5G-netwerken die een ​​reeks softwaregedefinieerde edge-workloads kunnen uitvoeren. Het werk zal zich in de beginfase concentreren op 5G RAN (radio access networks), gericht op het toegankelijker maken van AI-toepassingen aan de rand (edge) van het netwerk. Klanten zullen het Nvidia EGX-platform en Red Hat OpenShift kunnen gebruiken om Nvidia GPU's eenvoudiger in te zetten om AI, data science en machine learning maximaal te gebruiken.

Nieuwe AR-, AI- en gaming-services met Ericsson

Met Ericsson zal Nvidia een krachtige, efficiënte en volledig gevirtualiseerde 5G RAN bouwen. De samenwerking combineert de expertise van Ericsson in RAN-technologie met Nvidia's kennis van GPU-aangedreven versneld computerplatform, AI en supercomputing. 

Nvidia stelt dat het uiteindelijke doel is om gevirtualiseerde RAN-technologieën die nieuwe diensten mogelijk maken, zoals augmented reality, virtual reality en gaming, sneller en flexibeler op de markt te brengen.

Samenwerken aan edge computing met Microsoft

Microsoft en Nvidia zullen werken aan intelligent edge computing, zodat bedrijven gegevens van winkels, magazijnen, productiefaciliteiten, verbonden gebouwen, stedelijke infrastructuur en andere omgevingen beter kunnen beheren en inzichtelijk maken. Nvidia's applicatie-raamwerk Metropolis video-analyse werkt met Microsoft Azure IoT Edge, Azure Maching Learning-systemen en een nieuwe vormfactor van de Azure Data Box Edge-applicatie, aangedreven door Nvidia T4 GPU's.

Ook zijn NVIDIA-gecertificeerde kant-en-klare servers, ingesteld om Azure IoT Edge- en ML-services uit te voeren, nu verkrijgbaar bij meer dan een dozijn toonaangevende OEM's, waaronder Dell, HPEe en Lenovo.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen / IT
Bedrijven: BMW / Ericsson / Lenovo / Microsoft / NTT / NTT East / Nvidia / Red Hat / Samsung
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

MWC

,

Virtual Reality


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Hoge verwachtingen bedrijven van 5G voor verdere uitrol IIoT

Published 01 nov 2019 08:23 CET | Nederland
IoT blijft zich ontwikkelen en zal naar verwachting een extra stimulans krijgen wanneer 5G - naar verwachting vanaf 2020 - ...

Nvidia brengt game streaming-dienst GeForce Now voor Android uit in Zuid-Korea

Published 15 okt 2019 08:26 CET | Wereld
Nvidia heeft zijn game streaming-dienst GeForce Now uitgebracht voor Android-smartphones. De GeForce Now app is in Zuid-Korea ...

Nvidia brengt gamestreamingdienst GeForce Now naar Android

Published 20 aug 2019 09:32 CET | Wereld
De gamestreamingdienst GeForce Now van Nvidia zal later dit jaar middels een app ook beschikbaar gaan komen op Android ...

Omzet chipproducent NVIDIA daalt 17 procent, winst gehalveerd

Published 16 aug 2019 10:38 CET | Wereld
Chip- en processorfabrikant NVIDIA heeft in het tweede kwartaal van 2019 een omzet van USD 2,6 miljard gerealiseerd, een ...

VS blokkeren export technologie voor supercomputing naar China

Published 24 jun 2019 10:50 CET | China
Het Amerikaanse ministerie van handel heeft nieuwe exportbeperkingen opgelegd om China te beletten Amerikaanse technologie te ...