0
Mobiel

Qualcomm wijst hoger bod van Broadcom af, maar wil wel praten

vrijdag 9 februari 2018 | 09:01 CET | Nieuws

Qualcomm heeft ook het verhoogde bod van Broadcom afgewezen, met de argumenten dat het te laag is en te veel onzekerheid geeft omtrent goedkeuring door de toezichthouders. Het bedrijf heeft echter wel toegezegd dat het met Broadcom gaat onderhandelen om te zien of er een overeenkomst te bereiken is. 

Broadcom heeft zijn bod op de concurrerende chipmaker significant verhoogd, maar toch zeggen Qualcomm en haar adviseurs dat het bod de waarde van het bedrijf ‘op materiële wijze onderwaardeert”. Daar komt bij dat de deal “een groot gebrek aan zekerheid geeft” over het risico dat de deal later alsnog mislukt. Qualcomm eist daarom meer toezeggingen.

In een brief aan de top van het andere bedrijf geeft Qualcomm al een lijstje met onderwerpen voor overleg, zoals de vraag of dit bod daadwerkelijk “de laatste kans is” of dat er toch meer dan 82 dollar per aandeel betaald zou kunnen worden. Verder of Broadcom “tot het uiterste zal gaan” om de deal te laten slagen. Qualcomm zegt te vrezen dat klanten weglopen tijdens of na een langdurig onderzoek door de toezichthouders. Een mislukte deal zou het hele bedrijf kunnen bedreigen. 

Qualcomm zegt dat het contact opneemt om een datum te prikken voor overleg. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe