0
Algemeen

Spotify, Tencent willen 10% belang in elkaar, vooruitlopend op beursgang

maandag 4 december 2017 | 07:50 CET | Nieuws
De Chinese internetreus Tencent en Spotify uit Zweden zijn in onderhandeling over het kopen van 10 procent van elkaars bedrijven, vooruitlopend op hun verwachte respectievelijke beursgangen volgend jaar. Dat schrijft the Wall Street Journal op basis van niet nader genoemde bronnen. De transactie zou ter voorbereiding zijn van het stroomlijnen van toekomstige onderhandelingen met grote muziekmaatschappijen, en het zou een boost geven aan de beursgang, die in beide gevallen op miljarden dollars wordt geschat.

Spotify vertegenwoordigt een hogere waarde dan Tencent Music Entertainment Group. Dat betekent dat Tencent het verschil in cash betaalt. Uitgangspunt van de onderhandelingen is dat beide partijen een gelijk belang hebben in elkaars muziekonderdelen. 

Spotify werd eind 2015 op 8,5 miljard dollar gewaardeerd, in september van dit jaar werd 16 miljard dollar genoemd. Tencent werd vorig jaar op 6 miljard dollar gewaardeerd. Na de overname van China Music ging dit naar 10 miljard dollar.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe