0
Breedband

Telefonische klantenservice ISP's scoren zeer wisselend

dinsdag 6 juni 2017 | 10:42 CET | Nieuws
De telefoonnummers van aanbieders van internet, telefonie en tv zijn vaak niet goed te vinden op hun websites. Dat bemoeilijkt de telefonische bereikbaarheid van ISP’s, zo meldt Telefoonboek.nl op basis van eigen onderzoek. De focus ligt steeds meer op online afhandeling van klantenservice, zoals via Whatsapp of op basis van zelfservice.

Telefoonboek.nl vergeleek zes aanbieders van alles-in-één-pakketten op hoe makkelijk het telefoonnummer te vinden is, hoe snel iemand aan de lijn komt en hoe functioneel het keuzemenu is. De vindbaarheid van telefoonnummers is vaak redelijk, keuzemenu’s zijn soms erg ingewikkeld (zoals bij XS4ALL) en de wachttijden zijn vooral bij Ziggo lang, afhankelijk van het tijdstip 2 tot 8 minuten.

Ziggo en XS4ALL scoren goed op vindbaarheid, onder het kopje ‘Klantenservice’ of ‘Contact’ is het nummer vrijwel meteen te vinden.  Bij T-Mobile, KPN en Tele2 moeten er drie keuzes op de website gemaakt worden voordat het telefoonnummer te vinden is. De twee laatstgenoemde ISP’s hebben het nummer nog iets minder goed vindbaar gemaakt dan T-Mobile.

Bij de nieuwe aanbieder van multiplay-pakketten NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) is het telefoonnummer op de website niet te vinden. Dat lukte wel via Google, maar er werd vervolgens niet opgenomen bij het zoeken van telefonisch contact. Bij Tele2 was de wachttijd het kortst, meestal werd er na binnen zeven seconden gehoor gegeven. Ook bij XS4ALL werd vrij snel opgenomen. De langste wachttijden waren er bij Ziggo.

Bij de meeste aanbieders bestaat het keuzemenu uit drie of vier opties. Bij T-Mobile worden er twee stappen in het keuzemenu doorlopen. Het meest ingewikkelde keuzemenu bleek van XS4ALL te zijn.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe