0
Video

Tweede Kamer wil meer invloed op radiobeleid

vrijdag 26 januari 2018 | 11:15 CET | Nieuws
Het ministerie van EZK wil de Telecommunicatiewet en de Mediawet 2008 wijzigen. Het wetsvoorstel gaat over de gebruiksbeperking van de radio-frequentieruimte en digitalisering van de radio-omroep. Het wetsvoorstel wordt al behandeld in de tweede Kamer. In reactie op vragen uit de kamer meldt staatssecretaris Keijzer dat aanpassingen nodig zijn om te zorgen dat beide wetten op dezelfde manier omgaan met groepen of joint-ventures van commerciële radiostations. Het is onwenselijk als daarin verschillen bestaan. 

EZK wil vasthouden aan de mogelijk om aanvullende eisen te stellen bij een verdeling van frequentieruimte. Via een ministeriële regeling kan bijvoorbeeld een cap, een maximum worden opgelegd aan hoeveel vergunningen een vergunninghouder of groep kan hebben. Dat middel moet terughoudend worden ingezet, meldt het departement daarbij aan de VVD: “Belangrijk daarbij is om te vermelden dat alleen van deze bevoegdheid gebruik zal worden gemaakt als daartoe een noodzaak aanwezig is.”

Het CDA verzoekt de regering om de Tweede Kamer vooraf te betrekken bij toekomstig beleid via ministeriële regelingen, zoals over gebruiksbeperkingen. EZK stelt dat het bij wet geregeld is dat de overheid een spectrumcap kan opleggen en dat daarin niets verandert. Bij voorkeur moet worden vermeden dat de vaststelling van bepaalde voorschriften aan een lagere regelgever wordt gedelegeerd en tegelijkertijd wordt vastgelegd dat het parlement bij deze regelgeving moet worden betrokken, aldus Keijzer.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe