0
Mobiel

VodafoneZiggo verzorgt 5G livestreams tijdens IBC 2020

dinsdag 15 september 2020 | 15:03 CET | Nieuws
Telecompaper organiseert op donderdag 26 november een hybride evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat. Bestel je tickets hier en bezoek onze website voor de keynote speakers

Tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) heeft Vodafone een broadcasting pilot uitgevoerd met 5G-technologie. De live videostreams die tijdens het event zijn gebruikt verliepen succesvol via het Vodafone-netwerk. Het IBC is een jaarlijkse conferentie en beurs voor bedrijven in de elektronische media en entertainment. De conferentie, doorgaans gehouden in de Amsterdam RAI, vond dit jaar grotendeels virtueel plaats. 

Vodafone verzorgde de videostreams via zijn 5G-netwerk vanaf drie verschillende locaties in Amsterdam: congreshal de RAI, vanaf een boot en vanuit een drone in de lucht. De streams zijn verstuurd via zowel het 5G als het 4G-netwerk met toepassing van netwerkslicing.  

De inzichten die tijdens pilots worden opgedaan, zijn cruciaal om te begrijpen met welke uitdagingen klanten worden geconfronteerd en hierdoor kan er geconcentreerd worden op de belangrijkste benodigde functies. De pilot tijdens het IBC zorgt voor creatie van nieuwe en innovatieve producten die aansluiten op de behoeften van de omroep- en kritische communicatie industrie. 

Netwerkslicing maakt het mogelijk om één netwerkverbinding als het ware te verdelen in 'plakjes', zodat het verschillende gebruikers op hetzelfde moment verschillende bandbreedtes biedt. Op die manier kun je een bepaalde capaciteit garanderen voor kritische toepassingen, zoals hulpdiensten of het besturen van robots in een ziekenhuis. Het leent zich dus ook voor het toepassen van nieuwe uitzendtechnieken.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Vodafone
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

22 sep BIG 5G Event
23 sep Submarine Networks Wold 2020
23 sep Samsung Galaxy Unpacked event
23 sep China SDN/NFV/AI Conference
::: Meer Kalender Items