0

Press Release

Postpaid-klanten steeds positiever over provider

Houten, The Netherlands, 23 June 2016 - Postpaid-abonnees zijn steeds positiever over hun aanbieder. Dat blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q1 2016-rapport van Telecompaper. De NPS (net promoter score) in de totale postpaid-markt is het afgelopen jaar gestegen van +4 naar +11. Hoewel consumenten met een simonly-abonnement traditioneel minder enthousiast over hun provider zijn, is in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst de NPS van alle simonly-aanbieders gelijk aan die van de totale postpaid-markt.

Simonly-aanbieder Simyo heeft zelfs de hoogste NPS van alle onderzochte postpaid-aanbieders. De NPS, de balans tussen het aantal klanten dat de provider zeer waarschijnlijk zou aanbevelen aan anderen, tegenover het aantal klanten dat dat waarschijnlijk niet zou doen, ligt bij Simyo op +35.

Het onderzoek van Telecompaper toont verder aan dat de postpaid-markt gekenmerkt wordt door een grote mate van stabiliteit. Het aandeel van postpaid-abonnementen in de mobiele telefoniemarkt is al een jaar stabiel op 81 procent. Hiervan is 43 procent een simonly-abonnement. Dit percentage is ook al ruim een jaar stabiel. De opkomst de afgelopen paar jaar van no-frills providers in de postpaid-markt is tot stilstand gekomen. Hun aandeel ligt nu al enkele kwartalen achter elkaar rond de 35 procent.

De maandelijkse kosten van abonnementen zijn nog steeds de belangrijkste reden voor consumenten om voor een provider te kiezen, hoewel het belang ervan in het afgelopen jaar iets afnam. Waar de kosten een jaar geleden nog voor 48 procent van de Nederlanders een reden waren om voor een bepaalde provider te kiezen, is dat in het eerste kwartaal van dit jaar nog 45 procent. Deze motivatie is bij klanten van no-frills providers logischerwijs iets sterker dan bij klanten van de premium-aanbieders.

De kwaliteit van het mobiele netwerk is voor consumenten steeds belangrijker. Bij de keuze voor een provider is de netwerkkwaliteit voor ruim een kwart (27%) van de Nederlanders een belangrijk aspect. Dit nam in het afgelopen jaar met vijf procentpunten toe.

Voor de redactie

Het Postpaid Mobile Insights Q1 2016-rapport is gebaseerd op de antwoorden van ruim 45.000 deelnemers van het Telecompaper Consumer Panel tussen april 2015 en maart 2016. De resultaten zijn gestratificeerd naar geslacht, leeftijd (12-80) en opleiding. In het rapport worden de meeste resultaten uitgesplitst naar aanbieder, waaronder Ben, Hollandsnieuwe, KPN, Simpel, Simyo, Tele2, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Ziggo. Het rapport komt elk half jaar uit en is beschikbaar voor 5.900 euro.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact

Rianne Bosman
Market researcher
Phone: +31 30 6349600
Mail: Rianne@telecompaper.comCategories: Mobile
Countries: Netherlands