0
Mobiel

ACM trekt 100.000 ongebruikte 06-nummers in van Globetouch

maandag 4 december 2017 | 11:13 CET | Nieuws
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 100.000 ongebruikte 06-nummers ingetrokken van telecomaanbieder Globetouch Netherlands, omdat het geen gebruik maakte van de nummers. Het gaat om alle nummers die beginnen met 06-350. 

Telecomaanbieders kunnen 06-nummers aanvragen bij de ACM. Ze moeten de nummers dan binnen een jaar uitgeven aan klanten. De ACM mag toegekende nummers intrekken als een telecomaanbieder de nummers te lang ongebruikt laat. Globetouch had nog niet één nummer van het nummerblok uitgegeven, terwijl het de nummers al in december 2012 toegekend kreeg. 

De ACM kan deze teruggegeven nummers nu weer uitgeven aan een andere aanbieder van mobiele telefonie.

Onderzoek: 91% van nummers uitgegeven 

De ACM wil met gericht toezicht voorkomen dat er een tekort aan mobiele nummers ontstaat. Eerder dit jaar deed de ACM onderzoek naar de daadwerkelijke voorraad van nummers bij alle houders van 06-nummers. Van de beschikbare nummers voor mobiele telefonie was 90,8 procent uitgegeven aan telecomaanbieders. Daarvan bleek nog een derde bij hen op de plank te liggen. Overigens heeft elke operator actieve nummers en nummers ‘in afkoeling’ – bijvoorbeeld van consumenten of bedrijven die hebben opgezegd zonder hun nummer mee te nemen.  

Om schaarste te voorkomen geeft de ACM 06-nummers inmiddels uit in kleinere blokken van 10 duizend. Zo krijgen telecomaanbieders geen overbodige aantallen nummers op voorraad en blijven er genoeg 06-nummers beschikbaar voor startende aanbieders.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe