0
Algemeen

Annemarie Sipkes vervangt Johan Ketelaar als Telecom-directeur bij ACM

dinsdag 6 februari 2018 | 08:27 CET | Nieuws

De ACM benoemt Annemarie Sipkes tot directeur Telecom, Vervoer en Post. Volgens Henk Don, bestuurslid ACM, is Sipkes een energieke directeur met veel politiek-bestuurlijke ervaring en affiniteit met het toezicht. Sipkes vervangt de vorige directeur Telecom, Vervoer en Post Johan Keetelaar, die in 2017 bekend maakte dat hij in februari 2018 zou overstappen naar Facebook als directeur public policy voor Europa. 

Sipkes is nu nog directeur Kennis bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Zij begint per 16 april in haar nieuwe functie. De directie Telecom, Vervoer en Post (TVP) van de ACM is verantwoordelijk voor regulering en toezicht in markten voor bijvoorbeeld internet, televisie en bellen, openbaar vervoer en luchtvaart en post en pakketten. De directie heeft ongeveer 80 medewerkers. 

Annemarie Sipkes is behalve (sinds 2012) directeur Kennis, ook CIO en lid Bestuursraad bij het ministerie van OCW. Van 2003 tot 2012 was zij werkzaam bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), eerst als senior beleidsmedewerker en daarna als afdelingshoofd Financieel Economische Zaken. Eerder werkte ze bij De Nederlandsche Bank en KPMG. 

Afbeeldingsresultaat voor annemarie sipkes

Annemarie Sipkes begint in april als nieuwe directeur Telecom, Vervoer & Post bij ACM

Rumoer na overstap

De overstap van Johan Keetelaar naar Facebook zorgde vorig jaar voor enig rumoer, aangezien sociale mediaconcerns zoals Facebook zowel in de VS als in Europa onder vuur liggen. Zo wordt Facebook door diverse EU-toezichthouders - waaronder de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens - onderzocht wegens veranderingen in de algemene voorwaarden die de privacy van gebruikers mogelijk schenden. ACM liet destijds weten dat er goede afspraken waren gemaakt waardoor Johan Keetelaar geen bemoeienis meer heeft met zaken waarin Facebook (mogelijk) een rol speelt of die op een andere manier conflicterend zouden kunnen zijn.

Herbenoeming Henk Don

Gisteren werd bekend dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat Henk Don heeft herbenoemd als bestuurslid van de ACM. De benoeming voor vijf jaar gebeurde in samenspraak met de Ministerraad en gaat in per 1 april 2018. Na het vertrek van voorzitter Chris Fonteijn op 1 mei 2018 tot het aantreden van een nieuwe voorzitter zal Henk Don tevens fungeren als waarnemend voorzitter van de ACM.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe