0
Breedband

Breedbandpenetratie groeit naar 90% van NL huishoudens

woensdag 19 november 2014 | 09:10 CET | Nieuws

In de loop van het derde kwartaal heeft de breedbandpenetratie in Nederland de mijlpaal van 90 procent bereikt. Het aantal breedbandabonnementen (voor consumenten) groeide met 0,5 procent tot een totaal van 6,86 miljoen per eind september 2014. Dat blijkt uit het rapport Dutch Broadband Q3 2014 van Telecompaper. 

Bijna de helft van de aansluitingen staat op naam van de kabelbedrijven. In het derde kwartaal wist de kabel een groei van 0,9 procent te bewerkstelligen, waarmee het totaal op 3,2 miljoen kwam. Het aantal DSL-lijnen nam in de periode juli, augustus, september af met 1,0 procent tot 2,95 miljoen. Het aantal glasvezelaansluitingen groeide harder dan het marktgemiddelde. Glasvezel wist per 30 september een marktaandeel van 10,5 procent te bemachtigen.


KPN, inclusief submerken als XS4ALL en Telfort, blijft de grootste breedbandaanbieder in Nederland. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 39,8 procent, iets lager dan een kwartaal eerder. Als de fusie tussen Ziggo en UPC is afgerond, zal KPN haar eerste plaats moeten afstaan. Volgens de data van Telecompaper heeft Ziggo een marktaandeel van 28,1 procent en UPC 16,1 procent. Gezamenlijk bedienen de twee kabelbedrijven meer dan 44 procent van de Nederlandse breedbandmarkt.

Telecompaper verwacht dat de breedbandmarkt in heel 2014 met 2,3 procent zal groeien, ondanks de toenemende verzadiging op deze markt. De voortdurende groei van kabel en glasvezel gaat harder dan de afname van het aantal DSL-lijnen.

In het derde kwartaal was de Nederlandse breedbandmarkt goed voor een retailomzet van meer dan 500 miljoen euro. De omzet kent naar verwachting een CAGR van 1,5 procent in de periode tussen 2014 tot 2018.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe