0
Mobiel

Consortium 5G HUB Eindhoven uitgebreid met TMC

vrijdag 5 juni 2020 | 07:30 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

Het Eindhovense hightech consultancybedrijf TMC heeft zich vanaf juni aangesloten bij de 5G HUB. Dit hebben TMC en de 5G HUB consortium-partners bekend gemaakt. De 5G HUB is in januari 2020 van start gegaan. 

Brainport Development, High Tech Campus, Ericsson en VodafoneZiggo maken deel uit van het consortium. De samenwerkende partijen onderzoeken en testen de mogelijkheden van de nieuwe 5G-technologie. Ook stimuleren zij de innovatieve mogelijkheden van het netwerk.

TMC brengt extra kennis op het gebied van de hightech- en telecomindustrie met zich mee (zoals software, mechatronica, cloud en artificial intelligence): in de Brainport regio en daarbuiten. 

Verder vormgeven aan relatie met hightechsector

Wij zijn blij met de samenwerking met TMC om de relatie met de hightechsector verder vorm te geven," stelt Stefan Krijnen, Business Development 5G & IoT bij Ericsson. "TMC kent deze industrie en kan ons waardevolle feedback geven over de gewenste 5G usecases en integratie bij de klant.”

VodafoneZiggo en Ericsson hebben op 30 januari 2020 in Eindhoven de 5G HUB geopend. Op de High Tech Campus is een fysieke locatie ingericht waar partners van de 5G HUB gebruik van kunnen maken. Hier is een commercieel live 5G-netwerk aanwezig waarmee testen worden gedaan, zowel op basis van Dynamic Spectrum Sharing als in de 3,5 Ghz band. 

Op de High Tech Campus komen en werken zo’n 225 bedrijven, waaronder grote als Philips en Signify, maar ook kleine en startups. De gemeente Eindhoven en Brainport Development steunen de campus en participeren in de ontwikkeling van VodafoneZiggo’s 5G-omgeving. 

Meer kennis over praktische toepassingen

Er is volgens de consortiumpartners al veel bekend over het netwerk op zichzelf, maar over praktische toepassingen binnen de hightech en daarbuiten is nog veel te leren. De gezamenlijke doelen worden bereikt door het delen van kennis via events en kennissessies binnen de 5G HUB. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan use cases en proof-of-concepts van 5G. Een voorbeeld van zo'n case waaraan de 5G HUB werkt is het project omtrent de Connected Ambulance, waarbij Catharinaziekenhuis, GGD Zuidoost en Philips het ziekenhuis zonder grenzen verkennen. Een ander voorbeeld is de samenwerking met Sentors, waarbij container herkenningssoftware in logistieke toepassingen, in combinatie met machine learning, augmented reality en 5G voor meerdere segmenten wordt uitgewerkt.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Ericsson / Philips / TMC / VodafoneZiggo
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Virtual Reality


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Nieuwe 5G-experimenteervergunning in Rijen; 18,5k antenne-installaties actief

Published 24 mrt 2020 09:21 CET | Nederland
Er zijn in totaal zeventien 5G-experimenteervergunningen actief op verschillende locaties in Nederland. Met ingang van 1 maart ...

5Groningen Student Battle werkt met zes thema's [Update]

Published 09 mrt 2020 14:18 CET | Nederland | Update: 13 mrt 2020 07:08 CET
5Groningen heeft 36 studenten uit mbo, hbo en wo geselecteerd om in teams van zes mee te doen aan de 5G Student Battle. De ...

KPN opent 5G Field Lab op Brainport Industries Campus

Published 21 feb 2020 12:33 CET | Nederland
Op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven heeft KPN een tweede locatie van het Industry 5G Fieldlab geopend. Indoor is ...

VodafoneZiggo opent 5G HUB Eindhoven

Published 31 jan 2020 14:22 CET | Nederland
VodafoneZiggo en Ericsson hebben op 30 januari in Eindhoven de 5G HUB geopend met de officiële ondertekening van de samenwerking ...

5G HUB Eindhoven moet broedplaats innovaties worden

Published 30 jan 2020 11:04 CET | Nederland
Vodafone, Ericsson, Brainport Development en High Tech Campus openen vandaag de 5G HUB in Eindhoven. Het is de bedoeling dat ...