0
IT

EC stelt 50 mln euro beschikbaar voor pilot met cybersecurity competentiecentra

donderdag 1 februari 2018 | 15:23 CET | Nieuws

De Europese Commissie heeft een oproep gedaan aan wetenschappelijke instituten en onderzoeksinstellingen om met een roadmap en oplossingen te komen voor een EU-wijd netwerk van cybersecurity competentie-centra. De Commissie stelt 50 miljoen euro beschikbaar voor een pilot op dit gebied.

De EC kondigde het pilotproject in september 2017 aan als onderdeel van een reeks voorstellen om de cybersecurity-capaciteit van de EU te versterken met de juiste middelen om de groeiende en evoluerende dreiging door cybercriminaliteit tegen te gaan. De oproep van nu is gericht op consortia die kunnen bestaan uit universiteiten en publieke en private non-profit onderzoeksinstellingen. Er moet onder meer een roadmap komen met duideljke meetpunten om uitdagingen op het gebied van cybersecurity aan te pakken in een aantal sectoren. Proeven, onderzoek en innovatie moeten hier de basiselementen vormen, evenals certificeringsactiviteiten. 

Tot 29 mei 2018 kan er gereageerd worden. Het pilotproject wordt gefinancierd via het Horizon 2020 raamwerkprogramma. Het netwerk van cybersecurity competentiecentra moet los staan van het bestaande ENISA agentschap voor cybersecurity, dat ook meer capaciteit moet krijgen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe