0
Algemeen

EU-lidstaten worden het niet eens over ePrivacy verordening

maandag 25 november 2019 | 11:35 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper getiteld: Telecompapers 2020 voorspellingen. Donderdag 12 december om 11:00. Schrijf je nu in

De EU-lidstaten zijn het tijdens een vergadering van het Comité van permanente vertegenwoordigers van de EU-Raad niet eens geworden over de reikwijdte van de voorgestelde ePrivacy-verordening, meldt Reuters. De ontwerptekst voor de elektronische communicatie werd al in januari 2017 voorgesteld, maar EU-landen hebben weinig vooruitgang geboekt bij de goedkeuring van de tekst, die door sommigen als te streng wordt beschouwd. 

Burgerrechtengroepen, waaronder de Europese burgerrechtenorganisatie EDRi, bekritiseerden de lidstaten omdat ze geen overeenstemming hebben bereikt en hopen dat de Europese Commissie het voorstel verdedigt en zal aandringen op een nieuwe versie. “Door de tekst eerst af te zwakken en nu de ePrivacy-verordening te stoppen, laat de (Europese) Raad blijken dat hij de belangen van online tracking-adverteerders wil beschermen en de dominantie van grote technologie wil waarborgen", zei EDRi-hoofd van het beleid Diego Naranjo.

Het huidige Finse voorzitterschap van de EU zal nu op 3 december een 'voortgangsverslag' indienen bij de EU-ministers van Telecommunicatie, maar de volgende stap is onduidelijk. Reuters suggereert dat Kroatië zou kunnen proberen de onderhandelingen te hervatten wanneer het het EU-voorzitterschap op 1 januari overneemt.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Europese Commissie
Landen: Europa
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.