0
Breedband

Eurofiber voor 875 miljoen euro verkocht aan Antin IP

dinsdag 12 mei 2015 | 15:00 CET | Nieuws
De Franse investeringsmaatschappij Antin Infrastructure Partners heeft overeenstemming bereikt met Doughty Hanson en Reggeborgh over de overname van 100 procent van de aandelen van Eurofiber voor een bedrag van 875 miljoen euro. De aandelenverhouding tussen Doughty Hanson en Reggeborgh is niet bekend.

Eurofiber blijft als zelfstandige organisatie actief en de bedrijfsvoering wordt onder het huidige management voortgezet. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht Eurofiber sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. De transactie wordt naar verwachting eind mei van dit jaar afgerond.

Geruchten over verkoop sinds oktober 2014

Met de overname komt een einde aan een maandenlang proces waarin met meerdere partijen is gesproken. In oktober 2014 staken geruchten over de toekomst van het bedrijf de kop op. Alex Goldblum, CEO van Eurofiber Group, licht toe aan Telecompaper: “We hebben meerdere partijen gesproken. Onze focus lag op het aangaan van een partnership en dat hebben we in Antin IP gevonden. Een eventuele beursgang heeft op de achtergrond wel gespeeld, maar is geen serieuze optie geweest.”

De overname heeft geen consequenties voor personeel en klanten. Goldblum: “Antin Infrastructure Partners is een investeringsmaatschappij die zich heeft toegelegd op vitale infrastructuren, onder andere telecommasten en energiebedrijven. Daarnaast erkent Antin IP het belang van ons open netwerkmodel. Dankzij hun langetermijnvisie en investeringsbereidheid zijn onze klanten, medewerkers en andere stakeholders verzekerd van continuïteit in zowel Nederland als België. Onze klanten in het telecomlandschap [o.a. Vodafone en T-Mobile, red.] merken hier feitelijk niets van.”

Antin: focus op Europese infrastructuur

Antin Infrastructure Partners is een onafhankelijke private equity firma gespecialiseerd in infrastructurele investeringen. Het bedrijf dat in 2007 is opgericht, is eigendom van negen partners. Antin Infrastructure Partners heeft meer dan 3 miljard vermogen geïnvesteerd en focust zich daarbij op het nemen van meerderheidsbelangen in infrastructuurbedrijven in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en Londen. 

De Britse investeringsmaatschappij Doughty Hanson kocht april 2012 een meerderheidsbelang in Eurofiber. Voormalig meerderheidsaandeelhouder Reggeborgh behield destijds naar verluidt een belang van 20 procent in Eurofiber. Eurofiber stelde bij de overgang naar Doughty Hanson dat de nieuwe aandeelhouder bekend stond als 'groei investeerder' en verwachtte met steun van Doughty Hanson versneld zijn glasvezelinfrastructuur te kunnen uitrollen en uitbreiden.

Eurofiber levert aan zakelijke afnemers en onder meer managed dark fiber-verbindingen, ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 800 Gbps via een glasvezelnetwerk van ruim 18.000 kilometer. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie√ęn:
Landen:
::: voeg een reactie toe