0
Mobiel

Gebruik WiFi buitenshuis van 40 naar 60% - Telecompaper

donderdag 10 januari 2013 | 11:43 CET | Nieuws

In december 2012 gebruikte 59 procent van de online actieve Nederlanders WiFi op laptop, tablet en met name smartphone. Ongeveer zes op de tien consumenten heeft het afgelopen half jaar ergens gebruikt gemaakt van WiFi buitenshuis, zoals in horecagelegenheden of treinen. In mei 2011 was dat nog 40 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel. Terwijl operators in België (Telenet, Belgacom) en het Verenigd Koninkrijk al grootschalige WiFi-netwerken hebben uitgerold, moet die ontwikkeling in Nederland nog op gang komen. Ziggo en UPC zitten nog voornamelijk in een proeffase.

De toename in gebruik is alleen zichtbaar bij gratis toegang. 40 procent van de consumenten logt wel eens in op een beveiligd netwerk met een wachtwoord. Een betaalde verbinding is minder populair: slechts 5 procent gaf aan betaald te hebben voor tijdelijke toegang en 1 procent gebruikt een abonnement op hotspots.

Meer dan 20 procent van de consumenten surft dagelijks via WiFi (met of zonder wachtwoord). In mei 2011 was dat 11 procent dagelijks gratis gebruik met wachtwoord en 15 procent zonder wachtwoord.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe