0
Mobiel

HMD zal high-end Nokia smartphone in augustus presenteren

dinsdag 25 juli 2017 | 14:38 CET | Nieuws
HMD Global is de onthulling van zijn eerste vlaggenschip smartphone met het Nokia-merk aan het voorbereiden. Volgens The Verge staat dit op 16 augustus te gebeuren in Londen. Enkele dagen nadat er foto’s van de smartphone online waren verschenen, verstuurde het bedrijf uitnodigingen voor een evenement.

Het gaat om de eerste telefoon met Carl Zeiss optics, nadat HMD zijn licentieovereenkomst met de lenzenspecialist vernieuwde. De Nokia 8 beschikt naar verluidt over een dual camerasysteem met 13 megapixel sensoren, een 5,3 inch display (2560x144), Qualcomm Snapdragon 835 processor, 4 GB of 6 GB RAM, 64 GB aan geheugen en dual Sim modellen, zo schrijft the Verge. Foto’s laten een kopergouden telefoon zien. Naar verwachting zullen er ook blauwe en zilveren modellen verschijnen. 

HMD Global vracht tijdens het Mobile World Congress in februari drie Nokia-smartphones op de markt. Het ging om de 3, de 5 en de 6, alle bedoeld voor entry-level en mid-range markten. Het nieuwe device zal naar verwachting de concurrentie aangaan met de high-end modellen van Samsung en Huawei.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe