0
Breedband

OBS helpt skigebied Montgenevre verslimmen

donderdag 7 december 2017 | 13:42 CET | Nieuws
Montgenèvre, in de Franse Alpen, is het eerste skigebied ter wereld dat volledig 'smart' is. Toeristen en bewoners kunnen vanaf deze winter gebruik maken van gratis wifi en een mobiele app met belangrijke actuele informatie zoals de staat van pistes en weersverwachtingen (beschikbaar voor iOS en Android). Data-analyses moeten leiden tot belangrijke inzichten om het gebied verder te ontwikkelen. 

Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met Orange Business Services, dat het concept ook op andere plekken gaat toepassen. Het project heeft een drietal doelen: het verbeteren van de wintersportervaring, het eenvoudiger maken van het leven voor bezoekers en bewoners en het ondersteunen van de economische ontwikkeling van één van de oudste skigebieden van Frankrijk. 

Zo brengt de Montgenèvre-app alle informatie samen die toeristen nodig hebben. Zij krijgen onder meer real-time informatie over de beschikbaarheid van skiliften, pistes en golfbanen. Verspreid over het resort zijn 31 wifi-hotspots ingericht, om wintersporters betere toegang tot deze data te geven. Zij beschikken over sneeuwrapporten, lawinewaarschuwingen en bekijken de staat van pistes via de webcams die er opgesteld staan. Met gedetailleerde kaarten ontdekken zij het volledige gebied, met gedetailleerde 3D-beelden en informatie over routes, hellingspercentages, lengtes en moeilijkheidsgraden. 

Met de Flux Vision-oplossing van Orange Business Services kan Montgenèvre daarnaast toeristenstromen analyseren door het jaar heen of tijdens specifieke evenementen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geanonimiseerde data via het publieke mobiele netwerk van Orange.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe