0
Breedband

SER pleit bij regering voor striktere regels voor webwinkel buiten de EU

vrijdag 26 juni 2020 | 13:56 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

De Sociaaleconomische Raad (SER) pleit voor striktere regels voor online marktplaatsen, webwinkels en platforms. De overheid moet toezicht houden op online platforms, om te zorgen dat producten die de EU binnenkomen, ook voldoen aan de Europese eisen op het gebied van onder meer veiligheid en gezondheid. 

Dit is een van de 24 aanbevelingen in het advies van de SER Commissie voor Consumentenaangelegenheden aan Mona Keijzer, de Staatsecretaris van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het advies is vastgesteld op 22 juni 2020. Ook moet er uiterlijk 1 juli 2021 een eind komen aan de nu geldende BTW-vrijstelling. 

Verder staan er aanbevelingen in voor toezicht en handhaving op het gebied van productveiligheid, gelijk speelveld tussen ondernemers uit de Europese Economische Ruimte (EER) en ondernemers die daarbuiten gevestigd zijn, en voor meer informatie en voorlichting. De Consumentenbond heeft de SER geadviseerd.

eCommerce bloeit

Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor deden Nederlandse consumenten in 2019 wereldwijd 258 miljoen aankopen online met een totale waarde van EUR 25,8 miljard. Ze bestelden voor EUR 1,1 miljard uit landen buiten de EER (de EU en landen die de regelgeving volgen). Dagelijks komen ongeveer 130.000 pakketten Nederland binnen waarvan zo’n 75.000 uit China en Hong Kong. Of deze pakketten onveilige producten bevatten is van de buitenkant niet zichtbaar.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Regering wil garantie op digitale apparaten uitbreiden

Published 29 jun 2020 14:53 CET | Nederland
Consumenten krijgen bij de aankoop van slimme apparaten zoals smart tv's, printers, camera's, babyfoons en digitale horloges ...

Consumentenorganisaties waarschuwen tegen producten uit het buitenland

Published 24 feb 2020 10:07 CET | Nederland
De Consumentenbond adviseert om geen kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed of apparaten die op stroom werken te kopen via een ...