0
Breedband

T-Mobile mag Datavrije Muziek blijven aanbieden

vrijdag 9 februari 2018 | 08:32 CET | Nieuws
ACM heeft bepaald dat het nog niet optreedt tegen de dienst Datavrije Muziek van T-Mobile. De toezichthouder reageert daarmee op het handhavingsverzoek van Bits of Freedom om de dient te laten verbieden omdat deze in strijd zou zijn met de regels omtrent netneutraliteit. 

BoF diende het verzoek vorig jaar oktober in, maar deze werd toen door ACM afgewezen. Daarna deed BoF opnieuw een poging, maar opnieuw dus zonder resultaat. "De ACM komt tot deze beslissing, omdat de dienst Datavrije Muziek van T-Mobile non-discriminatoir wordt aangeboden en geen eindgebruikersrechten worden geschaad", aldus de toezichthouder. 

Inbreuk op netneutraliteit

In oktober 2016 lanceerde T-Mobile het aanbod Datavrije Muziek, een optie om (bij de duurdere abonnementen) onbeperkt muziek te streamen zonder extra kosten voor mobiel internet. ACM verbood het aanbod aanvankelijk, omdat het tegen de netneutraliteit inging. In het voorjaar van 2017 stelde de Rechtbank Rotterdam T-Mobile echter in het gelijk. ACM gaf destijds aan niet in beroep te zullen gaan.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe