0
Mobiel

ACM doet opnieuw onderzoek naar T-Mobile's muziekaanbod

vrijdag 19 mei 2017 | 09:55 CET | Nieuws

ACM is begonnen aan een nieuw onderzoek naar Datavrije Muziek (DMV) van T-Mobile. Dat bevestigt een woordvoerster van ACM. Het aanbod wordt dit keer niet getoetst aan de Nederlandse wet over netneutraliteit – die is door de kantonrechter buiten werking gesteld – maar aan de Europese verordening met daarin de verankering van netneutraliteit. 

Een nieuw onderzoek zou dus ook kunnen uitmonden in een nieuw besluit. ACM heeft 'de twee versies' van netneutraliteit en heeft meegeholpen om de richtsnoeren van Berec te ontwikkelen voor de Europese versie. 

ACM heeft op grond van de Nederlandse wet vorig jaar de muziekdienst verboden, met de redenering dat zero-rating op muziekdiensten neerkomt op het maken van ongeoorloofd onderscheid tussen gebruikers en tussen bits en bytes. T-Mobile is meteen naar de rechter gestapt

T-Mobile kreeg in april het gelijk aan haar zijde in de procedure bij de Rechtbank Rotterdam. Al daags daarna meldde ACM dat ze overwogen om een nieuw onderzoek te beginnen. ACM heeft nog niet laten weten of ze in hoger beroep gaan tegen dat vonnis. Die termijn loopt nog. 

T-Mobile biedt de muziekdienst nog steeds aan en kan dat ook blijven doen zolang de rechtsgang nog loopt. Ook andere aanbieders zouden zero-rating kunnen aanbieden, zij het dat de kans groot is dat ACM dan een onderzoek begint. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe