0
Breedband

VoetbalTV wil duidelijkheid over negatief oordeel AP

donderdag 4 juni 2020 | 16:52 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

VoetbalTV wil met een rechtszaak afdwingen dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een besluit naar aanleiding van haar voornemen tot handhaving op het gebied van camera-opnames bij amateurvoetbal bekendmaakt. 

Het videoplatform stelt dat de AP al sinds december 2018 een negatief oordeel over de privacy-impact van beeldopnames door slimme camera's moet toelichten. Pas dan kan VoetbalTV het oordeel van de toezichthouder aanvechten. De AP zou zelf de termijnen hebben laten verstrijken wanneer het zijn oordeel zou toelichten.

Het bedrijf stelt in de tussentijd geen nieuwe contracten met amateurclubs of sponsors te kunnen sluiten. Nu al zou 65 procent van de werknemers naar huis gestuurd zijn. Uiterlijk per 1 september moet faillissement worden aangevraagd wanneer aan de huidige situatie niets veranderd. 

Automatische videoregistraties

Mediabedrijf Talpa Network en de KNVB brengen sinds enige tijd wedstrijden in het amateurvoetbal in beeld met 'slimme' camera's. Het videoplatform VoetbalTV maakt automatische videoregistraties van amateurwedstrijden. Met software worden eveneens automatisch samenvattingen gemaakt en doelpunten belicht. Ruim 150 amateurverenigingen maken gebruik van VoetbalTV.

In december 2018 begon de AP met een onderzoek naar privacy-vragen als gevolg van de cameraregistratie. Een negatief oordeel volgde. VoetbalTV wil het oordeel aanvechten, maar kan dit pas wanneer de AP het oordeel inhoudelijk heeft toegelicht. 

De AP heeft wel een rapport van bevindingen aan de startup verstrekt met daarin het negatieve oordeel over de verwerking van persoonsgegevens. Dit oordeel aanvechten is pas mogelijk als ook de consequenties hiervan door de AP worden bekendgemaakt, maar die stap wordt al maandenlang niet gezet, aldus VoetbalTV.

Schaalgrootte onmogelijk

'Deze onzekerheid maakt het onmogelijk om de schaalgrootte te bereiken die nodig is om kostendekkend te worden', schrijft het platform. 'In afwachting van de eventuele consequenties van de AP, kan VoetbalTV namelijk geen nieuwe contracten afsluiten met clubs en sponsors.' tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Belgische privacy-toezichthouder onderzoekt plaatsing slimme camera's aan kust

Published 11 jun 2020 13:18 CET | België
De Belgische privacytoezichthouder GBA gaat het initiatief voor de installatie van slimme camera's aan de kust nauwlettend in het ...

VN bezorgd over toekomstige privacy vanwege surveillance instrumenten tegen coronavirus

Published 01 apr 2020 12:05 CET | Wereld
De Verenigde Naties (VN) waarschuwt dat het recht op privacy van burgers op lange termijn ondermijnt kunnen gaan worden door alle ...

'Slimme deurbel leidt tot privacy-overtredingen'

Published 13 jan 2020 13:22 CET | Nederland
De deurbel met camera groeit in populariteit, meldt de NOS. Zo'n 16 procent van de huishoudens heeft er al een. Daarmee groeien ...

Talpa investeert in Camvision voor live voetbal

Published 07 mei 2018 15:25 CET | Nederland
Mediabedrijf Talpa Network neemt een strategisch belang in Camvision, meldt het FD. Camvision uit Brno in de Tsjechische ...