0
Breedband

Wuaki.tv in Q1 2017 commercieel van start in Nederland

maandag 5 december 2016 | 10:17 CET | Nieuws

Wuaki.tv is van plan zijn online videodienst in het eerste kwartaal van volgend jaar commercieel te lanceren in Nederland. Dat heeft Jordi Torrent, PR Director bij Wuaki.tv, bevestigd aan Telecompaper. 

De commerciële lancering in Q1 komt niet als een verrassing aangezien Wuaki.tv, onderdeel van het Japanse internetbedrijf Rakuten, dit jaar al vaker gewag maakte van een lancering op Nederlandse bodem. 

Afgelopen zomer kondigde Wuaki.tv een private bèta-test aan van een Nederlandse versie van Wuaki, waarvoor testers gevraagd werden. Nederlanders die zich voor deze test hadden aangemeld, ontvingen onlangs een e-mail om de deelname te bevestigen. 

Via de Nederlandse website kunnen titels worden gehuurd van 2,99 euro en films kunnen worden gekocht vanaf 9,99 euro, al worden de prijzen hoger indien voor HD wordt gekozen. Tot de betalingsmogelijkheden behoren PayPal, Visa en Mastercard. 

Wuaki.tv is al beschikbaar in andere Europese landen waaronder Spanje, Italië en Duitsland. Onlangs becijferde marktonderzoeksbureau IHS Markit nog dat de Benelux dit jaar zo'n 10 procent van de totale sVoD-omzet in West-Europa, ruim 3 miljard euro, voor zijn rekening neemt

In Europa is met name Netflix populair, maar die dienst kreeg de voorbije jaren concurrentie van onder andere HBO terwijl ook Amazon Prime naar verluidt zint op Europese uitbreiding. In Nederland moet Wuaki.tv ook gaan concurreren met Nederlandse diensten zoals Videoland, NLziet en Pathé Thuis. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe