0
Algemeen

YouTube komt met eigen streaming muziekdienst in maart - rapport

vrijdag 8 december 2017 | 14:07 CET | Nieuws

YouTube heeft een nieuwe betaalde streaming muziekdienst in ontwikkeling die in maart 2018 geïntroduceerd zal gaan worden, meldt Bloomberg. Bronnen bekend met de materie stellen dat Warner Music alreeds heeft getekend voor een samenwerking met YouTube en er momenteel gesprekken gevoerd worden met Sony Music Entertainment, Universal Music Group en Merlin, een consortium van onafhankelijke muziek labels. De dienst wordt intern bij YouTube aangeduid met de naam 'Remix' en zou een samensmelting zijn tussen Spotify-achtige on demand streaming functionaliteit met elementen van YouTube zoals video clips. YouTube heeft reeds contact gezocht met diverse artiesten om hulp te krijgen bij de promotie van de nieuwe dienst, zo stellen bronnen. 

Grote platenlabels hebben in het verleden hun onvrede uitgesproken over de opbrengsten van YouTube in relatie tot het aantal mensen dat muziek luisteren via YouTube, geschat op zo'n 1 miljard gebruikers per maand. Dit wordt de derde poging van YouTube om een streaming muziekdienst van de grond te krijgen na de lancering van YouTube Music Key in 2014, welke abonnees advertentievrije muziekvideo's gaf. YouTube Music Key werd werd in 2016 omgezet naar 'YouTube Red' die gebruikers de mogelijkheid gaf om iedere video advertentievrij te bekijken. De muziekindustrie had gehoopt dat Red toegespitst zou worden op muziek, maar YouTube positioneerde het als een portaal voor eigen YouTube content projecten zoals de science-fiction comedy “Lazer Team” en een reïncarnatie van “The Karate Kid.”

YouTube heeft vorig jaar voormalig Warner Music excecutive Lyor Cohen in dienst genomen om de muziekdienst op poten te zetten. Daarnaast is Cohen een belangrijke schakel voor YouTube met de muziekindustrie. Google heeft daarnaast eerder dit jaar veel van het personeel dat eerder voor Google Play Music werkte in YouTube geschoven. Gelijktijdig kondigde Cohen al een plan aan om een nieuwe betaalde dienst te gaan introduceren. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe