0
IT

AI-toepassingen kunnen tekort cybersecurity-specialisten deels opvangen

vrijdag 9 februari 2018 | 11:04 CET | Nieuws

Kunstmatige intelligentie kan een deel van het tekort aan specialisten op het gebied van cybersecurity, dat de komende jaren dreigt te ontstaan, opvangen. Dat schrijft Esther van Luit, senior security advisor bij Deloitte volgens BNR in haar masterscriptie. Volgens Van Luit gaat het om zo'n 20 procent van de huidige werkzaamheden van cybersecurity-professionals. 

"Over het algemeen heeft kunstmatige intelligentie een duidelijk gedefinieerd probleem nodig om met iets te kunnen werken. Het moet iets zijn dat we in computertaal kunnen uitleggen. Als je kijkt naar het deel dat je dan zou kunnen uitbesteden, dan kom je uit op zo'n 22 procent." Nog eens 40 procent van het werk is niet op te vangen door de inzet van AI en dan zit er nog een grijs gebied tussen van eveneens 40 procent. 

Volgens Van Luit is het zeker niet zo dat IT'ers moeten gaan vrezen voor vervanging door een AI-programma. "Ik heb gekeken naar het potentieel van kunstmatige intelligentie om ons te helpen bij al het werk dat we moeten doen. Het is te veel voor ons." Overigens worden er al AI-toepassingen ingezet om werkzaamheden uit te voeren op security-gebied, maar dit zou nog fors uitgebreid kunnen worden.


 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe