0
Breedband

AP: Facebook handelt in strijd met de privacywetgeving

dinsdag 16 mei 2017 | 11:22 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
Facebook handelt in strijd met de Nederlandse privacywetgeving. Dat is de conclusie van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) na onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens van zo'n 9,6 miljoen Nederlandse Facebook-gebruikers. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onderzoek gedaan naar de verwerking van persoonsgegevens door het Facebook-concern voor advertentiedoeleinden, waaronder bijzondere persoonsgegevens. Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens over iemands godsdienst of levensovertuiging, ras, politieke gezindheid, gezondheid, seksuele leven, lidmaatschap van een vakbond of

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Internet
Bedrijven: Facebook
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Facebook telt 2 miljard maandelijkse bezoekers

Published 28 jun 2017 08:49 CET | Wereld
Facebook heeft wereldwijd maandelijks meer dan 2 miljard bezoekers getrokken. De mijlpaal werd vorige maand geslecht. In maart ...

Kabinet: wacht onderzoek naar Facebook af

Published 19 jun 2017 10:47 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog bezig met zijn onderzoek naar Facebook, meldt het ministerie van V&J in een brief aan ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

EC geeft Facebook 110 mln euro boete

Published 18 mei 2017 12:17 CET | Europa
Facebook kan een boete van 110 miljoen euro tegemoet zien van de Europese Commissie. Dat stelt Reuters. De Commissie oordeelt dat ...

Dutch regulator says Facebook violating privacy law

Published 16 mei 2017 14:13 CET | Nederland
Facebook is not operating in line with Dutch privacy law when it comes to processing data from its some 9.6 million users in the ...

Ruim 36.000 NL-verzoeken om vergeten te worden bij Google

Published 16 mei 2017 08:36 CET | Nederland
Google heeft in drie jaar tijd 32.661 verwijderverzoeken gekregen van Nederlanders. Daarbij werd gevraagd om in totaal 113.828 ...

AP bemiddelt 52 maal bij recht om vergeten te worden

Published 11 mei 2017 12:37 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft sinds de Europawijde invoering van het 'recht om vergeten te worden' van 155 mensen ...

Congres stemt in met afschaffing privacyregels voor ISP's

Published 29 mrt 2017 15:48 CET | Verenigde Staten
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft in meerderheid gestemd voor intrekking van de FCC-regels voor privacybescherming op ...

AP doet onderzoek naar Windows 10

Published 22 feb 2017 10:06 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. De AP ...





Kalender   /   Evenementen

23 okt Orange Belgium Q3 2020
23 okt Doro Q3 2020
23 okt Airtel Africa H1 results
26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt HKBN FY results
29 okt NTT Docomo fiscal Q2
::: Meer Kalender Items