0
Breedband

AP onderzoekt privacy-bestendigheid online thuisonderwijs

donderdag 23 april 2020 | 16:35 CET | Nieuws
GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2021Q3. Donderdag 9 december om 14:00. Schrijf je nu in!
De Autoriteit Persoonsgegevens deelt de zorgen van veel partijen over de mate waarin persoonsgegevens verzameld worden nu de coronacrisis sinds 12 maart dwingt tot (online) thuisonderwijs. De toezichthouder gaat hiernaar dan ook onderzoek verrichten.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieƫn: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EU tevreden over werking AVG, maar hamert op meer handhaving

Published 24 jun 2020 14:55 CET | Europa
De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU voldoet aan de meeste van haar doelstellingen, met het creëren van ...

AP beboet bedrijf wegens registratie vingerafdrukken werknemers

Published 30 apr 2020 15:55 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deelt een boete van EUR 725.000 uit aan een bedrijf waarvan werknemers hun vingerafdrukken ...

AP verbiedt controle op koorts aan de fabriekspoort

Published 24 apr 2020 12:08 CET | Nederland
Bedrijven mogen geen infraroodcamera's of thermometers inzetten om op afstand de lichaamstemperatuur van werknemers te meten, ...

ILUMY komt met Nederlands videobelplatform, tijdelijk gratis voor zorg en overheid

Published 23 apr 2020 16:59 CET | Nederland
Het Nederlandse ILUMY lanceert Welkom, een platform bedoeld voor veilige videobijeenkomsten. Tijdens de coronacrisis is het ...

Autoriteit Persoonsgegevens weigert corona-apps te beoordelen

Published 20 apr 2020 12:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft geen oordeel gegeven over de zeven corona-apps die het ministerie van VWS heeft ...

Analyse van corona-apps brengt veel problemen naar boven

Published 20 apr 2020 09:47 CET | Nederland
De coronavirus-app-hack-marathon heeft geen winnaar opgeleverd, maar vooral kritiek op de zeven geselecteerde apps en de hele ...

AP doet spoedonderzoek naar zeven coronatrackers

Published 17 apr 2020 13:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens meldt dat ze bezig zijn om zeven corona-apps te beoordelen die de overheid voorlopig heeft ...

AP komt met keuzehulp voor veilig videobellen

Published 16 apr 2020 08:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een Keuzehulp privacy videobellen ontwikkeld. De keuzehulp moet burgers en organisaties ...

AP: privacy waarborgen bij inzet corona-apps

Published 09 apr 2020 10:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benadrukt op haar website nogmaals dat de inzet van apps om het testbeleid van de overheid op ...

ACM oordeelt positief over wetsvoorstel 'replicatiebelemmeringen'

Published 30 mrt 2020 15:17 CET | Nederland
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht een uitvoerbaarheidstoets ...