0
Mobiel

AP: privacy waarborgen bij inzet corona-apps

donderdag 9 april 2020 | 10:36 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benadrukt op haar website nogmaals dat de inzet van apps om het testbeleid van de overheid op coronagebied te ondersteunen, alleen is toegestaan wanneer aan alle privacy-voorwaarden wordt voldaan. Hierbij wijst de toezichthouder op de in mei 2018 ingevoerde wet AVG. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Telecompaper
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Covid-19


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Providers hebben zorgen over verzameling telecomdata

Published 24 jun 2020 08:53 CET | Nederland
Nederlandse telecomproviders hebben zorgen over de uitvoering van de noodwet waarmee telecomaanbieders verplaatsingsdata uit ...

CBS gebruikte eerder al telecomdata voor onderzoeken - NRC

Published 10 jun 2020 11:46 CET | Nederland
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft al voor de coronacrisis gewerkt met telecomdata voor onderzoeken, meldt het ...

Autoriteit Persoonsgegevens toetst wetsvoorstel delen telecomdata voor indammen coronavirus

Published 20 mei 2020 13:19 CET | Nederland
Het kabinet wil de Telecommunicatiewet wijzigen om het delen van telecomdata in de strijd tegen corona mogelijk te maken. De ...

Snelle penetratie corona app een illusie

Published 15 mei 2020 16:18 CET | Nederland
De overheid zet de ontwikkeling van de corona app door. Uit recent onderzoek van Telecompaper blijkt echter dat het een illusie ...

VodafoneZiggo wacht op formeel verzoek leveren telecomdata

Published 07 mei 2020 16:55 CET | Nederland
VodafoneZiggo is nog altijd bereid om mee te werken aan een verzoek van het kabinet om geanonimiseerde telecomgegevens over te ...

Overheid wil wijziging Telecomwet voor aanpak pandemie

Published 07 mei 2020 15:53 CET | Nederland
De overheid bereidt een wijziging van de Telecomwet voor. Het doel van de wijziging is het creëren van een 'gedegen wettelijke ...

AP beboet bedrijf wegens registratie vingerafdrukken werknemers

Published 30 apr 2020 15:55 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deelt een boete van EUR 725.000 uit aan een bedrijf waarvan werknemers hun vingerafdrukken ...

AP verbiedt controle op koorts aan de fabriekspoort

Published 24 apr 2020 12:08 CET | Nederland
Bedrijven mogen geen infraroodcamera's of thermometers inzetten om op afstand de lichaamstemperatuur van werknemers te meten, ...

AP onderzoekt privacy-bestendigheid online thuisonderwijs

Published 23 apr 2020 16:35 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens deelt de zorgen van veel partijen over de mate waarin persoonsgegevens verzameld worden nu de ...

Rutte: ontwikkeling app voor contactonderzoek coronavirus wordt voortgezet

Published 22 apr 2020 08:24 CET | Nederland
Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond tijdens de grote persconferentie op het Ministerie van Veiligheid en Justitie rondom het ...

Terug naar de tekentafel met corona-tracking-app

Published 21 apr 2020 14:09 CET | Nederland
Corona-apps: een aantal landen gebruikt ze al met wisselend om corona-besmettingen in kaart te brengen en verspreiding zo te ...

Analyse van corona-apps brengt veel problemen naar boven

Published 20 apr 2020 09:47 CET | Nederland
De coronavirus-app-hack-marathon heeft geen winnaar opgeleverd, maar vooral kritiek op de zeven geselecteerde apps en de hele ...

VWS publiceert broncode van zeven corona-apps

Published 17 apr 2020 13:58 CET | Nederland | Update: 17 apr 2020 15:03 CET
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert op zaterdag 18 en zondag 19 april een digitaal evenement, ...

EC pleit voor eenduidige tracking-apps voor corona-aanpak in EU

Published 16 apr 2020 16:45 CET | Europa
De Europese Commissie benadrukt dat het gebruik van tracking-apps die de verspreiding van het coronavirus moeten monitoren en zo ...

VWS selecteert kanshebbers corona-apps tijdens digitaal event

Published 16 apr 2020 12:10 CET | Nederland
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert op zaterdag 18 en zondag 19 april een digitaal evenement, ...

Google en Apple zien het meeste in bluetooth-tracking voor corona-apps

Published 15 apr 2020 11:56 CET | Wereld
Volgens Google en Apple is bluetooth het meest geschikt om contacten tussen mensen te registreren. Bluetooth is zeker niet ...

Radboudumc Nijmegen onderzoekt opsporing coronavirus met smartwatch

Published 15 apr 2020 09:44 CET | Nederland
Het Radboudumc in Nijmegen onderzoekt of de smartwatch van Google dochterbedrijf Verily ingezet kan worden voor de opsporing van ...

Ministerie van VWS roept op tot meedenken over corona-apps

Published 14 apr 2020 08:53 CET | Nederland
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nodigt bedrijven en deskundigen uit om mee te denken over de ...

NLdigital: maak corona-app veilig en doelmatig

Published 10 apr 2020 08:16 CET | Nederland
NLDigital heeft een aantal uitgangspunten onder elkaar gezet voor de 'corona-apps' als middel tegen de epidemie. Een app kan ...

Zweedse Telia gaat geanonimiseerde data delen met gezondheidsdienst

Published 09 apr 2020 15:50 CET | Europa
De Zweedse mobiele operator Telia Company zal de Zweedse dienst voor volksgezondheid helpen de verspreiding van het coronavirus ...

Robert Koch Institute introduceert app die verspreiding coronavirus volgt

Published 09 apr 2020 14:03 CET | Duitsland
Het Robert Koch Institute (RKI), het centrale onderzoeksinstituut voor ziektebestrijding van de regering, heeft een app ...

Gelegenheidscoalitie wil strenge uitgangspunten corona-apps

Published 09 apr 2020 12:06 CET | Nederland
Een gelegenheidscoalitie van privacy-experts, consumentenorganisaties en digitale burgerrechtengroepen roept de overheid in een ...

Nederlandse overheid gaat apps inzetten tegen uitbraak coronavirus

Published 08 apr 2020 09:03 CET | Nederland
Het Nederlandse Kabinet heeft tijdens een persconferentie op dinsdagavond 7 april bekend gemaakt dat er 'binnen enkele weken' ...

AP: gebruik telecomdata tegen corona wettelijk regelen

Published 02 apr 2020 10:12 CET | Nederland
De Nederlandse overheid mag alleen locatiegegevens van Nederlanders gebruiken in de strijd tegen het coronavirus als daar een ...

'Geen telecomdata naar EU voor corona-tracking'

Published 30 mrt 2020 14:30 CET | Nederland
De Nederlandse overheid is nog niet zo ver dat zij telecomdata aan Brussel levert om de verspreiding van het coronavirus te ...

Politieke partijen kritisch over delen telecomdata

Published 26 mrt 2020 16:31 CET | Nederland
Veel politieke partijen tonen zich zeer kritisch over het gebruik van telecomdata van mensen in de strijd tegen het coronavirus. ...

EU-privacy-toezichthouders steunen gebruik telecomgegevens om coronavirus te volgen

Published 26 mrt 2020 10:45 CET | Europa
De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (European Data Protection Supervisor, EDPS) steunt plannen van de Europese ...

AP inventariseert mogelijke privacy inbreuken door connected cars

Published 25 mrt 2020 08:12 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) inventariseert op dit moment in hoeverre Nederlandse autofabrikanten zich aan de privacywet ...